Vier hotspots in Milaan: waar eten, slapen, shoppen,…
© Tine Stoop @ldeconinck

Vier hotspots in Milaan: waar eten, slapen, shoppen,…

Leestijd: 2 min

Milaan, zakenstad, modestad en winkelwalhalla. Wij verbleven er tijdens de modeweken en ontdekten er enkele leuke adresjes en aten er de lekkerste pizza ooit. Hier onze favoriete hotspots in Milaan voor wie een trip naar de Noord-Italiaanse stad plant.

Logeren: Room Mate Giulia

Een boetiekhotel in het hartje van Milaan. Naast het Piazza del Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele II. Centraler kan niet.

Room Mate Giulia bevindt zich in een historisch gebouw uit de laat 19e eeuw. Er zijn in totaal 85 kamers, ontworpen in een vintage stijl gecombineerd met hedendaagse elementen. Oranje jaren vijftig lampen dito houtwerk naast een modern grafisch geruit behangpapier, bijvoorbeeld. De roze, groene en blauwe tonen, de traditionele materialen (zoals de terracotta stenen) en het design meubilair, werden met liefde uitgezocht door Patricia Urquiola. Ze wou je vooral het gevoel geven dat je bij een vriend logeert en dat is haar aardig gelukt! 

Ook de bediening ontvangt je hier met open armen en dat is net wat je nodig hebt wanneer je in een vreemde stad toekomt, niet?

Er is ook een spa-zone met ligstoelen, sauna en sportruimte.

Een zeer hippe en aangename plek om te vertoeven.

 

Room Mate Giulia, Via Silvio Pellico, 4, 20121 Milano, +39 02 8088 8900

/

Eten: Il Salumaio Di Montenapoleone

Dit restaurant is duidelijk the place to be en dat merk je aan het feit dat zo goed als alle internationale pers die in Milaan verblijft (voor de modeweken) hier samenhokt.

Het restaurant ligt midden in het historische centrum. De spectaculaire binnenplaats met zuilen baadt in de typische Romeinse sfeer. Enkel hier zitten is al een hele belevenis.

En het eten? Daarover kunnen we enkel in superlatieven spreken. Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Het beste van de Italiaanse keuken. Laat vooral de Burrata niet aan je voorbij gaan.

Il Salumaio Di Montenapoleone, Via Santo Spirito, 10, 20121 Milano MI, Italië, +39 02 7600 1123

/

Eten: Pulia (de lekkerste pizza ter wereld)

Vlak naast het hotel, Roommate Giulia, vind je dit restaurant. We zijn dus niet ver gaan zoeken. MAAR, dit was een heel erg aangename verrassing. Want, echt, hier vind je DE LEKKERSTE PIZZA die we ooit aten! De erg vriendelijke ober raadde ons de burrata pizza aan en we dromen er nog van. Heerlijk. Die buikpijn nadien omdat je echt die hele pizza MOET opeten (indien niet ervaar je dat als een doodzonde), neem je er met plezier bij.

Een bericht gedeeld door Pulia (@pulia_shop) op

milaan

@ldeconinck

Pulia, Via Silvio Pellico, 1, 20121 Milano MI, Italië, +39 02 3658 4500

/

Winkel: Corso Como 10

Een conceptstore die je zeker moet gezien hebben. Kunst, design, mode,… gaan hier hand in hand. Ontwerpers zoals Raf Simons en Comme Des Garçons stellen er hun exclusieve collecties voor. Het bevat een reuze bookshop met de mooiste design- en kunstboeken. Ook vinden er geregeld exposities plaats. En uiteraard is hier ook een hippe eettent én café te vinden.

Corso Como, 10, 20154 Milano, +39 02 2901 3581

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Adressen, Corso Como 10, Hotspots, Il Salumaio Di Montenapoleone, Milaan, Pulia, Roommate Giulia.