5 adressen in Antwerpen om te ontdekken
© NC

5 adressen in Antwerpen om te ontdekken

Door Melani Purnomo Widagdo  & Timon Van Mechelen
Leestijd: 2 min

Zin in een dagje uit in ’t Stad? Zeg nu zelf, da's altijd een goed idee. Deze adressen zijn volgens ons het ontdekken waard.

/

Andy Roasters: een walhalla voor koffieliefhebbers

ANDY ROASTERS Antwerpen

Nick Cuseseneers

Binnen de Antwerpse koffiewereld is Butchers Coffee al sinds 2016 niet meer weg te denken uit de scene. Als logisch vervolg van hun micro roastery, geeft Dave Haesen zijn passie en liefde voor het ‘zwarte goud’ verder vorm met de Andy Roasters koffiebar en belevingswinkel. Je kan er terecht voor koffie, nice vibes en een beetje Andy om mee naar huis te nemen. Naast verschillende eigen gebrande koffies hebben ze bij Andy nu ook een uitgebreide collectie merchandising en koffietools.

Adres: Amerikalei 82, 2000 Antwerpen

/

The Corner Shop: waar het universum van Rosie Antwerp versmelt met het Belgische Ceremony

The Corner Shop Antwerpen

Rosie Antwerp en Ceremony openen The Corner Shop aan Hopland 32. Geen onverwachte match, want het Rosie Antwerp zussen-duo Marie en Ellen Martens hebben samen met Morgane Van Marcke, oprichtster van Ceremony een erg unieke band. Ze zijn goede vriendinnen, maar alledrie ook jonge onderneemster die steeds voor elkaar klaar staan. De winkel op de hoek valt extra sterk op dankzij de sprekende silhouetten van Rosie Antwerp en de frisse serviescollectie van Ceremony.

De winkel is een fleurige oase aan Belgische prints. Naast de prints van Marie Martens werden de prints voor de collectie van Ceremony eveneens voorzien door een Belgisch talent, namelijk Nel Maertens. Voor een sterke vertegenwoordiging van jong Belgisch talent, is deze hotspot zeker de moeite waard voor diegene die op zoek zijn naar een statement outfit of het ideale servies/linnen voor gezellige momenten rond de tafel deze zomer.

Adres: Hopland 32, 2000 Antwerpen

Lees ook: Marie Claire neemt je mee op staycation in Maasmechelen

/

Blueness Antwerp

Chantal Arnts

Vorig jaar openen de deuren van Blueness Antwerp, het culinaire liefdeskind van Sergio Herman en de Italiaanse mode-familie Dheedene. Het gekende concept uit Cadzand, waar de moderne Franse keuken en Japanse accenten elkaar ontmoeten en beïnvloeden, groeit hier uit tot een fine-casual concept. Onder het dak van de luxe modeboetiek Verso, waar mode en eten binnenkort hand in hand gaan.

Lady chef en lady maître Jaclyn Kong en Dorine Van den Eynde zullen de zaak runnen. Het gedeelde professionele verleden van het duo gaat terug tot de dagen van Oud Sluis en The Jane. “Deze samenwerking is voor ons de meest logische stap in onze carrière. We voelen ons gesteund door de betrokkenheid van Sergio en de support die het team van de Sergio Herman Group ons in Antwerpen geeft”, aldus Jaclyn Kong en Dorine Van den Eynde. Het interieur van Blueness Antwerp is van de hand van het Deense Space Copenhagen. Deze ontwierpen onder andere het interieur voor het 11 Howard Hotel in New York, The Stratford in Londen en Noma in Kopenhagen.

Adres: Lange Gasthuisstraat 11, 2000 Antwerpen

/

Zola Pizza: de pizzeria waar ze alle clichés overboord gooien

Zola Pizza

Recht tegenover de Stadsschouwburg op het Theaterplein vind je het smakelijke Zola. De pizzeria waar luxepizza’s geserveerd worden met verrassende toppings vergezeld door een pitcher gevuld met je favoriete cocktail. Een ideale zomerspot op één van de gezelligste pleinen van Antwerpen. Binnen is er plek voor 20 gasten en kijk je zo de open keuken in. De combinatie van authentieke interieurelementen, zoals de tegelvloer met print, en moderne eyecatchers zorgt voor een mooi geheel. De eigenaren, Bert en Ingrid, versterken de huiselijke sfeer met hun vriendelijke service.

Adres: Nieuwstad 16, 2000 Antwerpen. 

/

Mercure City Centre

Mercure

Overnachten in het midden van de stad doe je dan weer in het hotel Mercure City Centre aan het Antwerpse stadspark. Het viersterrenhotel ligt op vijf minuten te voet van het Antwerpse stadscentrum en is ingericht in een gezellige boetiekstijl. s ‘Ochtends is het ontbijten met verse wafels en een ontbijtbuffet om ‘U’ tegen te zeggen: what’s not tot love?

Adres: Quinten Matsijslei 25 2018 Antwerpen.

Lees ook: Binnenkijken in het inspirerende kantoor van interieurstylist Theo-Bert Pot

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hotspots Antwerpen, Koffiebar.