Gezellige hotspots in Brussel voor een cafeïneboost
© GRUUN

Gezellige hotspots in Brussel voor een cafeïneboost

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 2 min

Wie op zoek is naar de beste koffiestop in Brussel, heeft keuzes in overvloed. Vandaag tippen wij onze favorieten van de hoofdstad.

/

Gespecialiseerde koffiebars met eigen roosterij, heerlijke taartjes of plantaardige alternatieven: Brussel heeft voor elke koffiedrinker wat wils.

1. MOK

MOK ligt gelegen aan de kanaalzijde van de Dansaertwijk en serveert zelfgemaakte koffiebrews, filterkoffie, espresso’s en gefermenteerde frisdranken. Daarnaast biedt MOK ook een seizoensgebonden vegetarische keuken aan met ontbijt, lunch en vers gebakken taarten en gebak met een gluten-/zuivelvrije focus. Daarnaast biedt de specialty koffiebar ook koffie-abonnementen aan van hun eigen bonen voor de echte fans. Bij MOK Coffee draait het om less is more. De focus ligt op specialty koffie: dus daar moet je hier voor zijn! Bij honger raden we je de avocado (zuurdesem)toast aan, een van de betere in Brussel. Let wel op: er geldt hier een no-laptop policy.

Adres: Antoine Dansaertstraat 196, 1000 Brussel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MOK (@mok_coffee)

/

2. Buddy Buddy

Voor zij die maar niet genoeg krijgen van de koffie van MOK is er Buddy Buddy aan de andere kant van de hoofdstad. Het nut butter atelier & plant-based café bevindt zich vlakbij de Louizalaan, dus de ideale pitstop bij een dagje winkelen. Naast koffie, kan je er ook terecht voor veganistische zoete en hartige bakwaren. Maar bovenal staat Buddy Buddy gekend voor de zelfgemaakte notenboters en de nutt-based drankjes. Laat je er verrassen hoe veelzijdig de notenboters zijn!

Adres: Lakenweversstraat 10, 1050 Brussel

Buddy Buddy

Michael Cerrone

Lees ook: Zin en onzin van Intermittent Fasting: 3 bekende foodies aan het woord

/

3. Ana Attento

Ana Attento is een keten van koffiebars in Gent en Brussel met hun eigen koffie van koffiebranderij OR Coffee Roasters. De twee koffiebars in Brussel zijn heerlijk gelegen aan de Beurs en in de Europese Wijk bij het Leopoldpark. Voor een zonnige koffiestop met een uitgebreid assortiment aan koffie, thee en zoetigheden moet je bij Ana Attento in Brussel zijn.

AdresAuguste Ortsstraat 9, 1000 Brussel/ Jourdanplein 13a, 1040 Etterbeek

/

4. GRUUN

GRUUN is de hotspot voor planten- en koffieliefhebbers in Brussel. De koffiebar en plantenwinkel organiseert in de gezellige jungle regelmatig ruimte aan evenementen en workshops. Tijdens de workshops leer je hoe je voor je planten zorgt, hoe je je eigen potten en bloemstukken maakt, hoe je een hanger maakt uit macramé en veel meer. Naast drankjes, prachtige planten en potten, kan je er ook steeds terecht voor al je vragen over jouw ‘grune’ huisplanten.

Adres: Oud Korenhuis 36, 1000 Brussel

GRUUN

GRUUN

/

5. BOUCHE, Speciality Coffee

In 2021 opende deze koffiebar vlakbij het Koninklijk Paleis met heerlijke koffie en warm onthaal. De barista, Ana, zorgt voor de identiteit van BOUCHE, ze is de interieurontwerpster van de koffiebar en maakt met plezier de lekkerste koffies voor haar klanten. BOUCHE, Speciality Coffee is echt de moeite voor koffie- en interieurliefhebbers in Brussel. Let wel op: er geldt hier een no-laptop policy voor een aantal tafels, dus laptopwerken is hier beperkt.

Adres: Naamsestraat 4, 1000 Brussel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BOUCHE (@bouche.coffee)

/

6. Café Capitale

Fan van goed geroosterde koffie en vinylplaten? Dan moet je bij Café Capitale zijn! De koffiebar in het hartje van de stad gebruikt koffiebonen van Black Potion, een kleine Brusselse koffiebranderij. Naast verschillende gespecialiseerde koffies kan je bij Café Capitale ook terecht voor gebakjes en een heerlijk zonnig terras. In de zaak zelf worden er continu vinylplaten gelegd voor fijne sfeermuziek op de achtergrond. Je kan ook zelf in de winkel neuzen tussen de pareltjes van muziek.

Adres: Zuidstraat 45, 1000 Brussel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CAPITALE (@cafe_capitale)

Lees ook: Woman to watch: Katrien Meermans

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Hotspots, Koffiebars.