GETEST: SoundSport Free, de draadloze oortjes van Bose
© Bose

GETEST: SoundSport Free, de draadloze oortjes van Bose

Door Valentine Van Gestel  & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Trainen op het ritme van de muziek zonder vervelende oortjes die altijd in de knoop geraken? De SoundSport Free zijn de allereerste compleet draadloze oortjes van Bose. De perfecte gelegenheid om deze eens uitgebreid uit te testen!

Het concept

Genieten van een krachtig, duidelijk en kwalitatief geluid terwijl je traint zonder beperkingen. Dat is wat de SoundSport Free biedt en dat allemaal met de modernste technologie. En dat is niet alles. De oortjes zijn voorzien van drie verschillende tips, zodat de oortjes altijd op zijn plaats blijven. Ze bevatten ook een speciale grille die zowel tegen de regen als tegen schokken bestand zijn. SoundSport Free is bovendien voorzien van een antenne om altijd het beste Bluetooth-signaal te verkrijgen. Het doel: een consistent geluid, wat je ook doet qua sport. En dat alles met een batterijduur van vijf uur!

Lees ook: 5 sporten die je samen met je baby kan doen

/

Aan de slag

Een eerste zeer aangename verrassing is het zwarte kistje waarin de SoundSport Free oortjes komen. Het is een echt technologisch hoogstandje. Bij het openen zijn de oortjes meteen klaar voor gebruik. Een discrete blauwe stip licht op om aan te tonen dat je verbinding hebt met je smartphone. Nu moet ik enkel nog de Bose + app downloaden. Door te registreren kan de app je helpen om de oortjes terug te vinden, indien ze zoek zouden zijn. Dat kan nog van pas komen!

Wat me nog het meest verbaast is het ultralichte gewicht van de draadloze oortjes. En dat maakt ze uiterst comfortabel. Tenzij een sessie hardlopen, vergeet ik bijna dat ik ze in heb. Het geluid is uitstekend, en voelt bijna als een streling aan het oor. Een klein nadeel, wanneer ik verander van pas of bergop ga, hebben de oortjes moeite om stabiel te blijven. Ik ben bang om er een te verliezen. Door de tip te veranderen, zijn ze iets beter gepositioneerd. Toch denken we dat de SoundSport Free eerder geschikt is voor binnenshuis dan buitenshuis.

Lees ook: 18 power outfits waarin je meteen wil gaan sporten

/
Pro’s en contra’s

Het geluid is uiteraard top, maar vooral het ultralichte gewicht valt bij ons in de smaak. Dat maakt ze ideaal om mee te trainen. Het grootste nadeel? De oortjes laten je er een beetje uitzien als Shrek. In profiel valt het mee, maar van voor gezien lijkt het echt alsof je twee antennes hebt in plaats van oren. Persoonlijk zou ik liever iets discreter hebben gekozen. Een ideetje voor een versie 2.0?

Het verdict

SoundSport Free Bose

Bose

De SoundSport Free oortjes van Bose zijn kwalitatief en bieden je een enorme vrijheid. Wij vinden het vooral een echt succes om te gebruiken op een vlakke ondergrond. Ook het uiterlijk, eenmaal in je oren, is voor ons toch een minpuntje.

 

 

Shop de draadloze oortjes via Amazon zonder leveringskosten

 

 

Meer lezen? De 7 leukste sporten om indirect je buikspieren te trainen4 smartphones voor wie van Iphone wil afstappen.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Bose, Draadloze oortjes, Oortjes, SoundSport Free.