4 smartphones voor wie van Iphone wil afstappen
©

4 smartphones voor wie van Iphone wil afstappen

Leestijd: 2 min

De iPhone van Apple had - vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en innovativiteit - lange tijd het monopolie in de smartphone sferen. Inmiddels hebben echter verschillende merken hun achterstand ingehaald. Het aanbod van gelijkwaardige, of zelfs betere smartphones is de laatste jaren enorm gestegen, ideaal dus voor wie de Iphone beu is.

 

Lees ook: Smartphoneverslaving 2.0, de ondraaglijke bereikbaarheid van het bestaan

 

Ben jij Apples mooie beloftes en overmatig gebruikte tagline “think different” voor het meest mainstream technologische product ook zat? Lees dan zeker verder, want wij testten vier smartphones die de Iphone van zijn troon stoten.

/

Huawei P20 Pro

smartphones

De Huawei P20 Pro is dé smartphone voor de fotografieliefhebbers. Hij beschikt over een triple camera en is ontwikkeld in samenwerking met camerafabrikant Leica. Tussen zijn 19 fotomodi zij wij alvast fan van de nachtmodus, die meerdere foto’s met verschillende verlichting bovenop elkaar neemt en ze als het ware ‘weeft’, om één prachtig beeld te vormen, ook met weinig licht.

 

Lees ook: De SoundSport Free draadloze oortjes van Bose

 

Met de P20 Pro kan je ook RAW foto’s opslaan (voor de fotografen onder ons), en dankzij de handmatige modus kan je de instellingen aanpassen naar jouw voorkeur. Ook de monochrome modus geeft verbazingwekkende zwart-wit resultaten, en tegenover de videokwaliteit van de Huawei P20 Pro lijken andere smartphones kinderspeelgoed.

Als het nog niet duidelijk was, het grootste pluspunt van deze smartphone is zijn camera. Voor de rest heeft deze GSM een modern en strak design, verwerkt hij heel snel informatie waardoor hij niet hapert, en bovendien kan de batterij heel lang mee. Onlangs werd hij zelfs uitgeroepen tot beste smartphone van het jaar door de European Image and Sound Association (EISA). Wij zijn fan!

Huawei P20 Pro, 899€, hier verkrijgbaar. 

/

Samsung Galaxy S9

smartphonesWij zijn onder de indruk van de camera van de Samsung Galaxy S9, die in donkere omstandigheden uitstekend kan presteren. Deze camera wordt door het merk zelf omschreven als ‘de beste smartphonecamera die Samsung ooit heeft uitgebracht’ en geeft je de mogelijkheid om HD, en super slow motion video’s te maken.

Ben je bang dat iemand in je GSM gaat snoepen? Dan ben je helemaal veilig met de Samsung S9 die drie beveiligingsmodi aanbiedt: ontgrendeling via de iris, gezichtsherkenning, en vingerafdruk.

Samsung S9 en 64GB, 749€, hier verkrijgbaar.

/

Google Pixel 2 XL

smartphones

Misschien niet het esthetisch mooiste exemplaar uit de lijst, maar wel een machine van een smartphone. Google heeft de grove middelen bovengehaald met de Google Pixel 2 XL na de teleurstellende verkoop van hun eerste iconische smartphone. Verwacht je met de Pixel 2 aan een Android ervaring zoals nooit tevoren.

Lees ook: 5 onmisbare beautyapps voor je smartphone

 

Net als bij de Huawei P20 Pro wordt de camera van dit toestel enorm geprezen door critici. De smartphone is stevig gebouwd en waterproof. Het enige minpunt van de Pixel 2 is dat hij niet verkrijgbaar is in België, wel in Duitsland en Italië (in de winkels op deze lijst). Maar goed, nu dat je geen roaming meer hoeft te betalen zou dit geen probleem mogen zijn. De Pixel 3 komt ook binnenkort uit, dus hou een oogje in het zeil!

Google Pixel 2 XL, 1200€, info hier.

/

OnePlus 6

smartphonesOnePlus blijft steengoede high-end telefonie tegen een redelijke prijs aanbieden dankzij alternatieve verkoopmethoden.

De OnePlus 6 is hun meest gesofisticeerde model tot nu toe, gemaakt van kwalitatieve onderdelen, een dubbele camera en een gigantisch OLED-scherm. Kortom, een geweldig alternatief voor mensen die de iPhone beu zijn en zich niet willen ruïneren aan een smartphone, zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

 

OnePlus 6, 569€, hier verkrijgbaar.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Google, Huawei, Oneplus, Samsung, Smartphones.