Geef mij maar Amsterdam
© Pers / volkshotel.nl

Geef mij maar Amsterdam

Door Sebastiaan Bedaux en Nathalie Van Laer
Leestijd: 1 min

Wie er graag even tussenuit wil, hoeft het niet ver te zoeken. Geniet van een weekendje weg in het bruisende Amsterdam en slaap in één van deze twee state of the art-hotels.

/

Hipper dan hip

amsterdam volkshotel

pers / volkshotel.nl

Gevestigd in het oude hoofdkantoor van De Volkskrant ligt het Volkshotel, een hippe en creatieve plek waar het geen enkel moment stil is. In het hotel komen locals en toeristen samen om te eten, drinken, werken en feesten.

Met café Werkplaats, nachtelijke soundbar Doka, restaurant Canvas, Broedplaats VKG (met 85 werkruimtes voor creatievelingen) en 172 hotelkamers, heeft het oude gebouw nog veel meer te bieden dan alleen een bed voor toeristen.

volkshotel

pers / volkshotel.nl

Het krantenverleden is duidelijk zichtbaar in de architectuur en het interieur. Architect Steven Steenbruggen is zo dicht mogelijk bij het originele jaren 60-ontwerp gebleven. Studio Müller van Tol creëerde een interieur vol verwijzingen naar de krant, en maakte daarbij zoveel mogelijk gebruik van de originele elementen van het gebouw: staal, hout, beton en glas.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Volkshotel (@volkshotel) op

Volkshotel, Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam

/

Pure luxe

conservatorium hotel amsterdam

conservatoriumhotel.com

Gelegen in het Museumkwartier, in hartje Amsterdam, verleidt het Conservatorium Hotel zijn gasten met luxe, elegantie en historie. Het monumentaal historisch pand (ooit was het een bank, later een conservatorium) wordt gecombineerd met hedendaags design, wat resulteert in een architecturaal meesterwerk.

conservatorium hotel

conservatoriumhotel.com

Het hotel is onderdeel van The Leading Hotels of the World en bovendien herhaaldelijk uitgeroepen tot beste luxehotel van Nederland. Gasten kunnen er genieten van diverse restaurants, waaronder het sublieme Taiko, een sfeervolle bar, de lounge en het 1000 vierkante meter grote Akasha Holistic Wellbeing Center.

Het Conservatorium Hotel ligt op een boogscheut van het beroemde Vondelpark en het Museumplein. Winkelen doe je om de hoek, op de chique winkelboulevard P.C. Hooftstraat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Conservatorium Hotel (@conservatoriumhotel) op

Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27 , 1071 AN Amsterdam

Lees meer Marie Claire op: Weekendje weg: 5x uniek overnachten in Flevoland, 5 tips voor de ultieme staycation in België, Steun lokaal: 3 nieuwe culinaire hotspots in Antwerpen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amsterdam, Hotels, Reizen.