Editor’s Pick: La Collection lanceert een unisekscollectie
© La Collection

Editor’s Pick: La Collection lanceert een unisekscollectie

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag lichten we de eerste genderneutrale collectie van La Collection uit.

/

Het idee voor de ‘His & Hers’-collectie ontstond in Parijs toen Artur Tadevosian op een koele herfstavond een jas leende van zijn vrouw Florence Cools. Ze zagen dat haar mantel zijn silhouet perfect omarmde en hij genoot van de kwaliteit en het comfort van de jas. Vijf jaar na de opstart van het Antwerpse luxelabel, pakt La Collection daarom uit met een eerste genderneutrale capsule van luxueuze, duurzame essentials die ieder koppel kan delen.

Lees ook: 20 merken van eigen bodem die je snel wilt ontdekken.

De collectie telt blazers, mantels, breigoed, broeken, jurken, accessoires en schoenen. Het duo haalde daarvoor inspiratie uit traditionele herenkostuums en dat zie je terug in de uitgepuurde pasvormen, rijke stoffen en in de smetteloze afwerking. Ook het idee van een reisgarderobe die je deelt met je reisgezel vormde een essentieel uitgangspunt van deze collectie.

Over La Collection

Florence Cools, de vrouw achter multibrandstore Damoy, en haar man Artur Tadevosian, richtten in 2017 hun label La Collection op dat de principes van het minimalisme huldigt. Voor toeters en bellen ben je hier niet aan het juiste adres. De collecties stralen rust uit. Lijnen zijn recht en eenvoudig. Kleuren choqueren nooit. Een gevoel van tailoring is nooit veraf. Het koppel wil met hun merk stukken maken die jaren meegaan en doen daarom ook niet aan solden. Een gedachte die in deze tijden aan belang wint, maar die zij al langer daadwerkelijk toepassen.

Lees ook: Vijf Belgische modemerken die op onze radar staan.

Vrijwel meteen werd La Collection opgepikt door toonaangevende webwinkels als Net-A-PorterMatchesFashion en Moda Operandi en door geselecteerde high-end boetieks als Galeries Lafayette in Qatar, Jean Pierre Bua in Barcelona en Verner luxury store in Tel Aviv, om er enkele te noemen. Ook Edward Enninful, hoofdredacteur van de Britse Vogue, werd recentelijk nog door de collectie gecharmeerd en leende een jurk uit voor een covershoot met actrice Judi Dench.

Prijzen variëren van € 115 tot € 2.790. His & Hers is verkrijgbaar vanaf mid-september via www.collection.be, in de flagship store in Antwerpen, Steenhouwersvest 46 en in geselecteerde verkooppunten.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Uniseks.