Editor’s Pick: het nieuwe Belgisch handtassenlabel Sepi Agari
© Pers

Editor’s Pick: het nieuwe Belgisch handtassenlabel Sepi Agari

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we het nieuwe Belgisch handtassenlabel Sepi Agari in de kijker.

/

‘Creato con amore’: dat is de slogan van het nieuwe handtassenlabel Sepi Agari. Ofwel, tassen met liefde gemaakt. Het nieuwe Belgische handtassenmerk combineert duurzaamheid met een tijdloze look en een premium kwaliteit. Het resultaat: eyecatching en tijdloze tassen van kwalitatieve Italiaanse makelij.

Toegankelijke luxe

Sepi Agari is de creatie van de Belgische Sepideh Asghari. Na een master in Handelsingenieur, startte ze een carrière als financieel adviseur in de modesector. Al gauw merkte ze dat haar passie voor mode verder reikte dan de businesskant. Dus besloot ze om naar Italië te reizen, de bakermat van de mode. Hier volgde ze een opleiding leerbewerking en leerde ze van experts over ambacht, kwaliteit en esthetiek tot ze de materie in de puntjes beheerste. Haar liefde voor lederwaren groeide en mondde uit in een eigen handtassenmerk.

Met haar eigen merk kiest Asghari bewust voor een toegankelijke benadering. De tassen zijn van uiterst hoge kwaliteit, gemaakt van premium leer en handgemaakt in Italië door de beste ambachtslieden die ook samenwerken met de grote modehuizen, maar worden aangeboden aan een toegankelijke prijs.

Speels en gelimiteerd

De tassen vallen op door hun unieke, speelse vormen en modieuze kleuren zoals oudroze, pastelgroen en beige. Voor de ontwerpen laat Asghari zich inspireren door kunst, cultuur en de lange geschiedenis van de tassenmakelij.

Het merk brengt tassen uit in gelimiteerde capsules, een tas zal dus nooit meermaals in dezelfde uitvoering worden uitgebracht. Ook heeft het merk duurzaamheid hoog in het vaandel: de tassen worden lokaal en met de hand geproduceerd in Italië, de belijning is biologisch afbreekbaar en verpakking heeft een FSC-label.

Lees ook: Deze drie Belgische modemerken lanceren een accessoirecollectie

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"