Editor’s Pick: Delvaux x Gucci
© Pers

Editor’s Pick: Delvaux x Gucci

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Deze keer is de collab tussen Delvaux en Gucci aan de beurt.

/

Het Belgische Delvaux verlegt al sinds 1829 de grenzen op het gebied van fijne lederwaren. Meer dan 3.000 verschillende modellen zijn er tot op heden ontworpen, waarvan er enkele echte iconen werden, zoals de Brillant uit 1958. Verschillende artiesten (van de Magritte Foundation tot Walter Van Beirendonck) staken de tas al in een nieuw jasje en nu is Gucci-ontwerper Alessandro Michele aan de beurt.

Delvaux x Gucci

Alessandro Michele ontwierp maar liefst acht kleurrijke ‘Brillant Mini’-bags die te koop zijn op Gucci Vault, de online conceptstore die het Italiaanse modehuis vorig jaar lanceerde met Michele als curator. Elke Delvaux-tas in deze collectie werd voorzien van de kenmerkende patronen van Vault met behulp van 60 afzonderlijke stukken – een techniek die specifiek is voor deze capsule. De tassen zijn afgewerkt met het karakteristieke gedraaide handvat en de herkenbare omgekeerde gesp.

De tassen zijn hier te koop, al zijn de meeste exemplaren helaas al uitverkocht.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De gele jurk domineerde de catwalks voor lente-zomer 2022, Investeren in handtassen: deze it-bag levert het meeste geld op & Ethisch juwelen shoppen: zo doe je het.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.