Investeren in handtassen: deze it-bag levert het meeste geld op
© Getty Images

Investeren in handtassen: deze it-bag levert het meeste geld op

Leestijd: 1 min

Van crypto tot vastgoed: er zijn tal van manieren om je geld te investeren. Zie jij je centen liever fysiek ergens ophangen? Dan hebben we goed nieuws, want er zijn heel wat handtassen die tegenwoordig een flinke duit kunnen opleveren.

‘Het is een investering’, het is een zin die we wel vaker uitspreken wanneer we een duurder stuk aan onze garderobe toevoegen. Maar waar je van een paar basis stuks als een camel jas of goede jeans jaren plezier kan hebben, kan een goed doordachte aankoop van een designertas je ook effectief geld opleveren.

Lees ook: De archive sale van Essentiel Antwerp is wegens succes terug

Luxegoederen zijn dus een goede beleggingskeuze die over een paar jaar een mooie waardestijging kunnen garanderen. Afhankelijk van hun zeldzaamheid en populariteit worden de prijzen opgedreven. Maar voordat je eender welk luxeartikel koopt, leggen we uit welke stuks de moeite waard zijn. Savoo heeft een aantal van de populairste luxe handtassen onderzocht en hun detailhandelsprijzen vergeleken met hun tweedehands doorverkoopprijzen om de beste investeringsmogelijkheden te weten te komen.

Telfar

De handtas die bij doorverkoop het meeste in waarde gestegen is? De Telfar-handtas, die weliswaar nog steeds op de oorspronkelijke verkoopsite staat, maar is uitverkocht. Dat heeft voor een stijging van 46% bij de doorverkoopprijs gezorgd (van gemiddeld 180,51 euro voor nieuwe tassen tot 263,68 euro voor tweedehand stassen).

Lees ook: Netflix: 8 series, films en documentaires om te kijken in februari

Andere modellen in de vergelijking verliezen meer waarde wanneer je ze wil doorverkopen. Terwijl de Saddle bag van Dior tweedehands gemiddeld slechts 20% van zijn huidige prijs verliest (van € 1.580 tot € 1.261), verliest de Baguette bag van Fendi 73% van zijn waarde, van € 2.480 nieuw tot € 660,91 tweedehands.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

Wil dat zeggen dat verkopers hun tassen dan niet aan dezelfde prijs proberen door te verkopen? Neen. De gemiddelde vraagprijs voor een tweedehands handtas ligt ongeveer 30% hoger dan de winkelprijs. Zo kan de tas van Lady Dior op Vestiaire Collective gemiddeld voor € 2.697,63 op de kop tikken, terwijl ze nieuw gemiddeld zo’n € 2.132,42 kost.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.