Editor’s Pick: de samenwerking tussen KAAI en Katie Tomlinson
© Pers

Editor’s Pick: de samenwerking tussen KAAI en Katie Tomlinson

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de samenwerking tussen KAAI en Katie Tomlinson in de kijker.

/

Om de start van deze fantastische lente te vieren, gaf accessoiremerk KAAI Tomlinson, funky illustratrice en kunstenaar, carte blanche om een aantal items te beschilderen met illustraties die haar inspireren.

Voor deze limited edition collectie met KAAI beschrijft Katie Tomlinson dit opwekkende gevoel en de ontwaking van de natuur als haar belangrijkste inspiratiebron. Resultaat: een crèmekleurige Mini Arch tas beschilderd met expressieve bloemen en vlinders in prachtige kleuren en een zeer gelimiteerd aantal kaarthouders versierd met illustraties die de dynamische bewegingen van dieren en vrolijkheid van bloemen op een speelse manier weergeven. Elk uniek item is een draagbaar kunstwerk dat meegenomen kan worden in het dagelijks leven van de actieve KAAI vrouw.

Lokaal talent

“Als Antwerps handtassenmerk zetten we graag lokaal vrouwelijk talent in de kijker. Nadat ze succesvol samenwerkte met onder andere Sabato, Serax en Knack Weekend zijn we verheugd om met Katie Tomlinson samen te werken. Die wisselwerking tussen de tijdloze KAAI designs en de spontane illustraties van Katie vinden we een kleurrijke match. Het hoeft niet altijd serieus te zijn, toch”, zeggen Ine Verhaert en Helga Meersmans, co-founders van KAAI.

/

Over Katie

Katie groeide op in Bristol en studeerde in Birmingham maar na een korte trip naar Antwerpen heeft deze stad helemaal haar hart gestolen en is ze er samen met haar partner Jelle en hond Raf permanent komen wonen. De energieke en creatieve atmosfeer van de stad inspireren haar vrolijke en uitbundige illustraties. Ze brengt haar tijd graag door met schetsen in het centrum van Antwerpen, het verkennen van minder bekende plekjes in de stad en reizen naar verschillende steden in het weekend.

KAAI’s tagline ‘Carry your life’ matcht helemaal met de relatie die Katie heeft met haar handtas. Zo draagt ze haar schetsboek en tekenbenodigdheden altijd met zich mee maar heeft ze ook ruimte nodig voor sportkleren en andere daily essentials. Voor haar dient een tas zowel functioneel als esthetisch te zijn, en laat dat nu net zijn waar KAAI voor staat.

Zowel de Mini Arch tas als het gelimiteerd aantal kaarthouders zijn unieke kunstitems waarvan de online verkoop op shop.kaai.eu op 4 april om 13u zal starten.

Lees ook: Penélope Cruz schittert in ‘The Chanel Iconic Handbag campaign’

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Accessoire, Editor's pick.