Shop lokaal: 7 nieuwe hotspots voor beautyliefhebbers
© rv

Shop lokaal: 7 nieuwe hotspots voor beautyliefhebbers

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Shop local is een concept dat we altijd steunen bij Marie Claire. Maar nu meer dan ooit verdienen deze nieuwe, kleinere en lokale beauty-ondernemingen (en eentje van net over de grens) een beetje extra aandacht.

/

1. Teint Teint

Een adresje voor fans van vegan, cruelty free en eerlijke skincare: Teint Teint. Oprichtster Sally Meyvis is geen groentje op het vlak van beauty- en webshops. Jaren geleden had ze een online boetiek met handgemaakte producten en lanceerde ze haar eigen glitternagellak. Bijna 10 jaar later pakt ze uit met een nieuwe webshop waarop ze o.a. drie skincare merken met Antwerpse roots aanbiedt: GO As u r, Cea Cosmetics en Maiwe. In de showroom in Antwerpen – enkel op afspraak – kan je terecht voor skincare op maat.

Meer info op de website.

/

2. Tawell

Begin dit jaar richtte Tatiana Boeckx Tawell op. De nieuwe online shop is een verzameling van beautyproducten, homewear en intieme toys. De jonge Antwerpse onderneemster zoekt voor haar winkel steeds originele en kwalitatieve lifestyle-items die bijdragen aan een ultiem gevoel van balanced beauty. Zo verdeelt ze als eerste in Europa het internationaal gelauwerde skincarelabel The Established. Ook opmerkelijk zijn de gestileerde, schattige én bevrijdende seksspeeltjes met lichtimpulsen, van het Amerikaanse cultmerk Dame Products.

Meer info op de website

/

3. Diptyque bij Senteurs d’Ailleurs

Het Franse Diptyque is al een hele tijd verkrijgbaar bij het Brusselse parfumwalhala Senteurs d’Ailleurs. Onlangs openden de twee Huizen samen een officiële shop in shop. De corner van Diptyque is op maat ontworpen om zich perfect te integreren in de sfeer van de gekende boetiek. Tegelijkertijd volgt het Franse merk haar eigen creatieve richting door gelakt hout, zwart marmer en antieke elementen te gebruiken. Senteurs d’Ailleurs wordt met de opening van de speciale hoek de enige plek in België waar – bijna – alle iconische geuren en kaarsen en exclusitiviteiten van Diptyque voorhanden zijn.

Meer info op de website.

/

4. Bubbles at Home

Het beautylabel Bubbles at Home is goed voor drie winkels – in Brugge, Gent en Brussel – en een webshop waar plantaardige zepen, bad- en verzorgingsproducten verkocht worden. De populariteit van Knokke is ook Bubbles at Home niet ontgaan. Daarom openen ze in de badstad een zomerse pop-up store waar je hun feel-good producten kan shoppen: bruisballen in alle kleuren en geuren, verzorgingsproducten met modder uit de Dode Zee en minerale make-up. Waarom we fan zijn? Alles wordt natuurlijk en lokaal geproduceerd en zit vol doeltreffende ingrediënten, het label werd opgericht door een powervrouw, Catherine Maes.

Meer info op de website

/

5. Miglot

Miglot is een nieuw parfummerk uit Gent. Alle parfums worden in het Fragrance Lab ontwikkeld door parfumeur Kristof Lefebre en gebotteld met de hand om de versheid te garanderen. Transparantie, duurzaamheid en kwaliteit zijn de kernwaarden van Miglot. In de boetiek zetten warme tinten en mooie materialen de toon. In het hart van de winkel bevindt zich het lab, waar klanten door de ramen zien hoe Lefebre nieuwe geuren ontwikkelt. Het Huis heeft 2 collecties: ‘Perfume Collection’ en ‘Home Collection’: verrassende, genderneutrale geuren om je stemming en emoties in evenwicht te brengen.
Meer info op de website

/

6. Golden Hour

In november 2020 lanceerde Josefien Smet Golden Hour: een lijn van adaptogenen in poedervorm. Adaptogenen zijn superfoods die lichaam en geest helpen omgaan met verschillende soorten stress. De passie voor adaptogenen – biologisch, puur en geproduceerd in België – deelt Smet via haar Instagramaccount en op haar webshop. Naast de poeders heeft Golden Hour ook smudge sticks (bundeltjes gedroogde kruiden gemaakt om ritueel ruimtes schoon te maken), wierook en geuren in de aanbieding. In de nabije toekomst plant Smet de opening van een kleine boetiek voor private shopping in het Leuvense en hoopt ze retreats te kunnen organiseren.

Meer info op de website

/

7. Parfumado

De Spotify van de parfums: dat is het motto van Parfumado. Het Nederlandse bedrijf laat consumenten op abonnementsbasis maandelijks kennismaken met ruim 450 merkparfums. Door het snelgroeiende geuraanbod is het vinden van de ideale geur steeds lastiger. In 2017 kwam Parfumado met een oplossing: een platform creëren waarbij consumenten zich digitaal laten inspireren door verschillende merkparfums. Voor een vast maandbedrag – € 14,95 – ontvangen abonnees een travel spray van 8 ml met daarin een parfum naar keuze. Tijdens de coronacrisis verdubbelde het aantal klanten, het bedrijf richt zich nu tot de Belgische markt.

Meer info op de website

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Hotspots, Lokaal shoppen.