Hier tik je in België een vintage designertas op de kop
© Getty Images

Hier tik je in België een vintage designertas op de kop

Door Esther Marneffe
Leestijd: 1 min

We houden van designertassen. Maar soms kunnen de prijzen van onze felbegeerde accessoires nogal oplopen. De oplossing? Shop vintage! Je bespaart in prijs en draagt bij aan een circulaire mode-industrie. Dit zijn de plekjes waar je in België de beste vintage designertassen scoort. 

/

1. Labellov

Online of in hun showroom; Verlatstraat 15, Antwerpen

Labellov is in een paar jaar tijd een van de grootste spelers van vintage designeritems in België geworden. De winkel biedt een wijde selectie van unieke items aan, waaronder meerdere unieke pareltjes en iconische it-bags.

Team Labellov, vintage

Labellov

/

2. Timeless

Louizalaan 142/A,  Brussel

Op de meest chique straat in Brussel vind je Timeless, een luxe vintage winkel. Het aanbod bestaat alleen uit items in een nagenoeg perfecte staat en authenticiteit wordt gegarandeerd. De winkel is gespecialiseerd in Chanel items, maar draagt ook een wijde selectie van onder andere Saint Laurent, Dior, Pucci en Hermès.

/

3. Streisant

Persoonstraat 20, Hasselt

Streisant is een winkel die focust op luxe-items een tweede leven geven. Ze hebben een regel dat alle items maximaal drie maanden in de winkel mogen liggen voordat ze terug naar de eigenaar moeten, dus altijd nieuwe items gegarandeerd.

/

4. Winnie Moresi

Online of in hun winkel; Maastrichterstraat 120, Tongeren

Winnie Moresi verkoopt niet alleen handtassen en designerkleding, maar ook interieurspulletjes en kunst. Hier kan je terecht als je op zoek bent naar een unieker stuk.

/

5. Rosier41

Rosier 41, Antwerpen

Leuk aan Rosier41 is dat je er veel Belgische designers terugvindt in de rekken zoals Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en Raf Simons. Naast vintage, verkopen ze ook nieuwe showroom items en ongedragen stuks uit vorige collecties.

Rosier41

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Labellov x Essentiel Antwerp organiseren Vintage Voyage 2.0Brussels Design Market: dé place to be voor vintage loversDe vijf leukste vintage shopadressen in Parijs

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Designer, Vintage.