Editor’s Pick: de Gant x Merci pop-up in Parijs
© Pers

Editor’s Pick: de Gant x Merci pop-up in Parijs

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de samenwerking en pop-up van Gant x Merci in de kijker.

/

Het Amerikaanse modemerk Gant slaat de handen in elkaar met de Parijse conceptstore Merci voor een exclusieve capsulecollectie en een pop-upwinkel die open is tot 8 oktober. In de Gant x Merci samenwerking staat de zogenaamde Ivy Style centraal die halfweg de vorige eeuw ontstond op de campussen van de elitaire Ivy League-universiteiten in Amerika. Verwacht varsity jacks, hoodies en crewnecks die moeiteloos samengaan met blazers, nette broeken en klassieke overhemden.

Lees ook: Knuffelschoenen zijn je van het dit najaar.

Christopher Bastin, de creatief directeur van Gant, over de samenwerking: “Ik ben al fan en klant van Merci sinds het prille begin. Ik herinner me mijn eerste bezoek in 2010 nog goed, en ik was onder de indruk van de mix van mode, decoratie, keukengerei en natuurlijk de iconische kleine rode auto. Alles met een persoonlijke touch, zorgvuldig samengesteld maar nooit pretentieus, dat is wat ik bewonder. Telkens als ik in Parijs ben, maak ik een tussenstop bij Merci.”

Gant x Merci

De Gant x Merci samenwerking brengt het beste van twee werelden samen: de tijdloze Amerikaanse stijl van Gant en de unieke charme van Merci.

De bijhorende pop-upwinkel biedt een scala aan stijlvolle kledingstukken en accessoires die een eerbetoon brengen aan de Ivy League-traditie. Kortom, het is een stop die je niet wil overslaan als je in Parijs bent. In de shop vind je ook de Gant Relove Shirt Shop, met een zorgvuldig geselecteerde collectie vintage overhemden, persoonlijk uitgezocht door Christopher Bastin uit het uitgebreide archief van het merk.

gant x merci

Pers

Lees ook: De meest stijlvolle hotels in Parijs voor je volgende citytrip.

Arthur Gerbi, de uitvoerend eigenaar van Merci, is net zo enthousiasmt over de collab: “Merci vertegenwoordigt echt de kunst van het leven, net als Gant dat doet. We zijn verheugd om zo’n prachtig merk te verwelkomen in onze winkel aan de Boulevard Beaumarchais.”

De pop-upruimte bij Merci is geopend van 1 september tot 8 oktober, meer info op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.