Editor’s Pick: de eerste interieurcollectie van Bernadette
© Bernadette

Editor’s Pick: de eerste interieurcollectie van Bernadette

Leestijd: 1 min

Buy less, buy better - is al langer de nieuwe definitie van luxe. De tijd van onbezonnen veel shoppen is voorbij. Al kan een prachtige jas of waanzinnige lipstick nog steeds het verschil maken tussen een goede of een gemiddelde dag. Ook voor ons. In de rubriek 'Editor's Pick' lichten we spullen uit waar wij verliefd op werden. Halsoverkop en met passie. Zoals de eerste interieurcollectie van het Belgische modelabel Bernadette. 

/

Bernadette is het modemerk van moeder-dochterduo Charlotte en Bernadette De Geyter. Hoewel het label nog maar een kleine twee jaar geleden werd opgestart, gaat het bijzonder hard. De romantische zijden jurken, peignoirs en kimono’s met handgetekende bloemenprint worden op alle grote e-commerceplatformen en via heel wat topboektieks verkocht.

Lees ook: 20 Belgische modemerken om snel te ontdekken

Tijdens de lockdown hadden Charlotte en Bernadette voor het eerst sinds de opstart van hun label tijd om stil te staan bij de oorsprong van het merk en om na te denken over hoe ze dat nog meer konden versterken. Er werd ook veel gekookt en gespeeld met de inrichting in huis. Zo ontstond het idee om een eerste interieurcollectie te starten.

/

Bernadette’s iconische bloemenprints

Die eerste interieurcollectie bestaat uit een keramieken serviescollectie, tafellinnen en een pyjama. Alle stuks zijn voorzien van de iconische bloemenprints waar het Antwerpse merk bekend voor staat en die Charlotte heeft ontworpen: een rode klaproos op een roze achtergrond en rozenbottels met lichtroze, gele en groene details op ivoorkleur.

Het servies werd met de hand gemaakt in Kaapstad, Zuid-Afrika door Mervyn Gers. Hij is gespecialiseerd in het maken van zijn eigen glazuurkleuren. Belangrijk want het duo wilde dat de kleuren precies waren zoals zij in hun hoofd hadden. De handgetekende prints benadrukken het ambachtelijke karakter van het servies nog extra.

/

De collectie maakt deel uit van de SS21-collectie van het merk en is vanaf maart te koop. Vanaf december kun je de stuks pre-orderen op de webshop van Bernadette.

Bernadette

Lees ook: Dries Van Noten opent nieuwe winkel in LA: neem een kijkje binnen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Bernadette, Servies.