Editor’s Pick: de duurzame sneakers van Veja, nu ook made in Europe
© Pers

Editor’s Pick: de duurzame sneakers van Veja, nu ook made in Europe

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de sneakers van Veja in de kijker, vanaf nu ook made in Europe.

/

Veja, het icoon van duurzame sneakers, kondigt de introductie aan van hun Aegean Project. Na jarenlang een Braziliaanse stempel te hebben gedrukt sinds 2005, richt Veja nu zijn pijlen op Europa, door voortaan ook een stuk Europese productie uit te bouwen.

Pers

De voorbije decennia heeft Veja een pioniersrol vervuld op vlak van duurzame productielijnen, met inbegrip van biologisch en eerlijk katoen in Peru en Brazilië, evenals wild rubber uit het Amazonegebied. Om zijn missie verder te onderstrepen, heeft het merk nu het initiatief genomen om een tweede, even verantwoorde productielijn in Portugal uit te zetten. Met de lancering van het Aegean Project, dat al meer dan 80.000 paar heeft geproduceerd, bereikt Veja een cruciale mijlpaal. Het project heeft als voornaamste doel lokaal sneakers te produceren en tegelijkertijd de kwaliteit en het vakmanschap van Portugal in de verf te zetten.

Ecologisch en stijlvol

Veja werd opgericht in 2004 door François-Ghislain Morillion en Sébastien Kopp. De twee oprichters hadden de ambitie om ecologische sneakers te lanceren die niet alleen milieuvriendelijk waren, maar ook stijlvol. Het schoenen- en tassenmerk heeft zich toegewijd aan een duurzame en positieve handelsketen in zowel Brazilië als Frankrijk. In een Veja-schoen kom je innovatieve technologie, een minimalistische uitstraling en slimme materialen tegen.

Lees ook: Deze drie Belgische modemerken lanceren een accessoirecollectie

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"