Editor’s Pick: de Dog Bag van Kassl Editions
© Kassl Editions

Editor’s Pick: de Dog Bag van Kassl Editions

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

/

Jassen- en tassenmerk Kassl Editions lanceert een nieuwe tas: de Dog Bag. Bedoeld om je hond in stijl mee te vervoeren, en beschikbaar in twee formaten (afhankelijk van de grootte van je hond) en vier kleuren: zwart, bordeaux, zand en groen. Net zoals de ondertussen iconische Pillow Bags van het merk, is de Dog Bag gemaakt van duurzaam geolied katoen.

Over Kassl Editions

In 2017 raakte de Nederlandse mode-ondernemer Bart Ramakers geïnspireerd door een vissersjas die een vriendin had gekocht op een tweedehandsmarkt. Hij vertelde erover aan enkele (voornamelijk Belgische) vrienden zoals Graanmarkt 13-oprichters Tim Van Geloven en Ilse Cornelissens. Niet veel later werd de Franse ontwerpster Camille Serra, die onder meer werkte voor Joseph en Maison Margiela, erbij gehaald. In 2018 was Kassl Editions geboren.

Kassl begon als een one-item merk dat zich focust op kwaliteit in plaats van kwantiteit. De naam verwijst naar het Duitse Kassel waar de producten gemaakt worden in het atelier van het familiebedrijf Josef Koch dat ook uniformen levert aan de brandweer en de politie. De vormen van de jassen zijn democratisch, zodat ze bij iedereen passen en stijl, tijd, geslacht en generatie overstijgen. De eerste modellen waren meteen te koop in de luxewarenhuizen Barneys New York, Browns in Londen en Lane Crawford in Hongkong en ­China. Ondertussen liggen ze in de (virtuele) rekken bij ongeveer elke prestigieuze retailer zoals Matches, Net-a-Porter, Selfridges en SSense.

De Dog Bag is online te koop voor € 315.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Slow travel: wat is het en hoe pas jij het toe? Simone Rocha x H&M is nu te koop: lees hier ons interview met de ontwerpster. Wij probeerden de favoriete gezichtsbehandeling van Beyoncé uit.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Editor's pick, Honden.