HydraFacial Deluxe: wij probeerden de favoriete gezichtsbehandeling van Beyoncé uit
© EV

HydraFacial Deluxe: wij probeerden de favoriete gezichtsbehandeling van Beyoncé uit

Leestijd: 3 min

"Seks voor het gezicht" noemde acteur Matthew McConaughey de HydraFacial in een interview. De schoonheidsbehandeling is wereldwijd razend populair bij sterren en gewone stervelingen. Het belooft immers in 30 minuten een stralende, vlekkeloze huid, zonder pijn of herstelperiode. Wij probeerden het uit.

/

De HydraFacial is in Hollywood al jaren populair en staat daarom ook bekend als de ‘rode loper’-behandeling. Heel wat sterren als Beyoncé, Charlize Theron en Kate Winslet passen de behandeling regelmatig toe, net voor een belangrijk event bijvoorbeeld. Per jaar worden 3,6 miljoen HydraFacials uitgevoerd, dat is meer dan het aantal botoxbehandeling. Ook in België is de behandeling in trek. Er zijn ondertussen zo’n 75 adressen waar je een geweldige huid in een halfuurtje kunt krijgen. Of althans, dat beloven ze toch.

Wat is HydraFacial?

rv

HydraFacial is de merknaam van de machine die de behandeling uitvoert. Het apparaat heeft een klein stofzuigertje met verschillende opzetstukjes. Er zijn een viertal reservoirs met serums in en een reservoir waar het vuil in terechtkomt dat letterlijk uit je wordt gezogen.

De gelaatsbehandeling zelf is afhankelijk van de formule opgedeeld in drie tot zes stappen. De eerste stap is altijd reiniging + peeling. Na een grondige schoonmaakbeurt, wordt een zachte peeling met glycol- en salicylzuur aangebracht. Zo zijn de poriën open voor de tweede stap: extractie en hydratatie. Het stofzuigertje zuigt vuil en talg uit de poriën. Tegelijkertijd geeft het apparaat hydraterende en kalmerende stoffen af. De derde stap bestaat uit insluizing + bescherming. In de diep gereinigde huid worden actieve ingrediënten ingebracht, zoals peptides en antioxidanten.

Boosters op maat

Nieuw is de HydraFacial Deluxe waarbij de drie basisstappen aangevuld worden met boosters die de huidexpert inzet op basis van de persoonlijke behoeftes van jouw huid. Denk aan: verhelderen, verstevigen en herstellen, egaliseren, intense hydratatie of kalmeren. Sommige boosters bestaan in verschillende concentraties (basic & premium) om nog meer op maat te kunnen werken.

Lees ook: Zo voorkom en verminder je rimpels volgens een huidexpert.

“Personalisering is de sleutel van de toekomst”, zegt Tim Vanheusden, verdeler van HydraFacial. “Mensen willen verzorging op maat. Dat wordt mogelijk door de boosters in de behandeling te integreren. Zo kunnen we specifieke behoeftes grondig aanpakken.”

/

Voor wie is de behandeling geschikt?

Een van de grootste voordelen van de behandeling is dat hij geschikt is voor alle huidtypes. Ook wie een gevoelige huid heeft kan de behandeling laten uitvoeren, net omdat de intensiteit van het toestel en de producten afgestemd worden op maat. Mannen en vrouwen op leeftijd die af willen van (fijne) lijntjes, maar evengoed tieners die veel last hebben van acne.

Lees ook: Dankzij deze hack werkt zilvershampoo veel beter.

Nog een belangrijk pluspunt is de korte duur. Op ongeveer een halfuur tijd voor de signature behandeling, sta je terug buiten mét een stralend gezicht. Omdat er geen snijwerk of ongezonde injecties aan te pas komen, is er geen gevaar voor reacties. Je kan dus zelfs tijdens je lunchpauze even binnenspringen.

/

Uitgetest: de HydraFacial Deluxe bij Diodella Laser & Skin Clinic

rv

De behandeling klinkt veelbelovend. Maar onder het motto ‘eerst zien, dan geloven’, boek ik zelf een afspraak in bij Diodella Laser & Skin Clinic in Antwerpen. Ik ging langs net voor de schoonheidsinstituten in tweede lockdown gingen. Gelukkig ontvangen ze je vanaf deze week in alle veiligheid terug.

De specialist ter plaatse geeft mij eerst een duidelijke uitleg over hoe ze te werk zal gaan. Daarna analyseert ze de huid aan de hand van een dermascoop. Ondanks mijn 29 jonge lentes, kamp ik blijkbaar met flinke onderhuidse groeven in mijn voorhoofd en véél roodheid rond mijn neus. Oh, en ook nog een vette T-zone en droogheid rond mijn ogen en mond. Terwijl zij de juiste boosters selecteert, leg ik me neer met een joekel van een minderwaardigheidscomplex over mijn huid. Ze stelt me gerust: “de HydraFacial gaat wonderen verrichten voor je huid”.

Lees ook: Uitgetest: een facelift zonder mesjes, fillers of botox.

De eerste ministofzuiger op mijn huid is even schrikken. Het doet geen pijn, integendeel, het voelt alsof er jaren aan vuil uit mijn huid wordt gezogen. Alleen het verwijderen van een hardnekkige zwarte punt aan mijn lip voelt vervelend, verder vind ik het bijna ontspannend. Bij elke stap gebruikt de specialist een ander kopje en legt ze uit wat ze net doet. Dat stelt mij gerust en bovendien leer ik er ook door bij. Uiteindelijk trakteert ze mij nog op een lymfedrainage om overtollig vocht af te voeren en de huid te ontgiften.

Meteen na de behandeling kleurt mijn huid lichtjes roze alsof ik net ben gaan sporten. Ik zie er onmiddellijk beter uit, zonder zwarte puntjes en heerlijk dewy zoals ze dat in de beautywereld zeggen. Ik heb zelfs het gevoel dat de groeven op mijn voorhoofd minder zichtbaar zijn. Het grootste effect verschijnt pas na een week. Ik schrik van mijn eigen stralende gezicht in de spiegel. Zelfs met een joekel van een kater ziet mijn huid er voller, meer gevoed en glanzend uit. De persoonlijke aanpak met de boosters werpt duidelijk zijn vruchten af. Pas zes weken na de behandeling neemt het effect af. Moest de lockdown geen roet in het eten gooien, had ik meteen een nieuwe afspraak geboekt.

Meer info: diodella.com.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Hydrafacial, Schoonheidsbehandeling.