Editor’s Pick: de collab tussen Longchamp x D’heygere
© Longchamp x D'heygere

Editor’s Pick: de collab tussen Longchamp x D’heygere

Leestijd: 2 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de collab tussen Longchamp en D'heygere in de kijker. 

/

Dit is de collab die het modeseizoen 2023 aftrapt.

Het Franse modehuis Longchamp, dat zowel bekend staat om zijn cultstukken als om zijn knowhow op het gebied van lederwaren, heeft de handen ineengeslagen met D’heygere, het juwelen- en accessoirelabel van de Belgische Stephanie D’heygere. Samen creëerden ze een capsulecollectie die mikt op een inclusief publiek dat wild is van mobiliteit en duurzaamheid.

Al in 2019 ontwierpen de twee merken een eerste poncho samen. Sophie Delafontaine, de artistiek directeur van het Franse huis: “Ik werd verliefd op haar werk en op het universum dat ze creëert rond haar merk. Stephanie heeft een authentieke en eigen identiteit, maar ook een zeer ingenieuze kant die goed aansluit bij de creaties van Longchamp. Na een eerste succesvolle samenwerking drie jaar geleden, wilden we deze keer verder gaan door een heel universum te verkennen.’

Longchamp x D'heygere

Longchamp x D’heygere

Lees ook: Dit zijn de eerste beelden van de Carhartt WIP x Marni collectie.

/

Wie is Stephanie D’heygere?

Stephanie D’heygere behoort tot de generatie Belgen die hoge toppen scheert in de mode. Onlangs sleepte ze nog de Jury Prize van de Belgian Fashion Awards 2022 in de wacht. De West-Vlaamse, die in 2009 afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, schudt de traditionele codes van juwelen door elkaar met haar avant-gardistische en poëtische creatieve aanpak.

Twee jaar na haar afstuderen, gaat ze als Head of Jewelry aan de slag bij Maison Margiela, waar ze tot 2015 blijft, om vervolgens als Senior Jewelry Designer bij Dior te beginnen. Nadien ontwerpt Dheygere op freelance basis statement juwelen en accessoires voor zowel de nieuwe lichting Parijse labels, waaronder Jacquemus en Y/Project, als voor gevestigde namen zoals Courrèges, met wie ze nog steeds samenwerkt.

Sinds 2015 geeft Dheygere ook les binnen de opleiding Master of Arts in Fashion and Accessory Design aan de Head Geneva University of Art and Design.

In januari 2018 richt ze haar eigen merk op met een presentatie tijdens Paris Fashion Week. Tegelijkertijd wint ze ook de Fashion Accessories Prize bij ANDAM.

Lees ook: West-Vlaamse Stephanie D’heygere ontwerpt juwelen voor Jean Paul Gaultier

/

Longchamp x D’heygere: stijlvolle en praktische accessoires

D’heygere gaf voor deze collab een draai aan hoeden, paraplu’s, tassen, poncho’s en zelfs broeken.

Zo kan de paraplu bijvoorbeeld over de schouder worden gedragen. De broeken rollen zichzelf op een ingenieuze manier op en de hoed vouwt op als origami.

“Het gendervrije aspect van de collectie is geslaagd, omdat de snitten en details noch te vrouwelijk noch te mannelijk zijn, net als de maten, die variëren van S tot XL”, aldus Stephanie D’heygere. “Het is heel inclusief en universeel. Ik probeer in mijn werk deze voor mij zeer belangrijke waarden altijd op te nemen en ik weet dat we met Longchamp deze horizon nog verder kunnen verkennen.”

De collectie is te koop via de webshop van Longchamp.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.