Dit zijn de eerste beelden van de Marni x Carhartt WIP samenwerking
© Carhartt WIP x Marni

Dit zijn de eerste beelden van de Marni x Carhartt WIP samenwerking

Leestijd: 1 min

We ontvingen deze week de eerste beelden van de samenwerking tussen Carhartt WIP en het Italiaanse modehuis Marni en kunnen niet stoppen met ernaar te kijken. Na eerder dit jaar werkpakken te hebben geïntroduceerd in samenwerking met Kunichi Nomura, experimenteert Carhartt opnieuw met high end mode in wat misschien wel hun meest interessante samenwerking ooit is.

/

Items uit de samenwerking omvatten – zoals het Carhartt betaamt – op workwear geïnspireerde uniformen en accessoires in gele en groene blokprints die Marni’s speelse kleurgebruik typeren.

We zien onder andere shirts met grote zakken op de borst, wijduitlopende broeken, zware hoodies met rits, asymmetrische rokbroeken, tote bags en vissershoedjes met Carhartt-patches en Marni-logostiksels. Bepaalde stukken, waaronder tunieken en werkoverhemden, zijn uitgevoerd in een rustieke mix van ribfluweel en canvas, afgewerkt met felrode kragen.

Lees ook: Deze thermo labels houden je warm deze winter.

Leren jassen en gebreide truien met oranje en zwarte logoprint vervolledigen de collectie.

Carhartt WIP x Marni

Carhartt WIP x Marni

/

Carhartt WIP x Marni

In de bijbehorende campagne staat de funkartiest Bootsy Collins – voorheen van Parliament-Funkadelic – centraal, wiens kenmerkende stuwende baslijnen het genre vooruit hebben geholpen. Zijn vrouw Patti, zijn kleinzoon Vincent en muzikant Babyxsosa vergezellen hem in hun huis in Cincinatti. De beelden werden gefotografeerd door Lengua, met styling door Haley Wollens.

 

De collectie is vanaf 14 januari 2023 te koop en zal verkrijgbaar zijn op de webshop van Marni en in de Carhartt WIP winkel in Antwerpen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.