West-Vlaamse Stephanie D’heygere ontwerpt juwelen voor Jean Paul Gaultier
© JPG/MCB

West-Vlaamse Stephanie D’heygere ontwerpt juwelen voor Jean Paul Gaultier

Leestijd: 1 min

Ontwerpster Stephanie D’heygere staat bekend om haar eigen accessoirelabel in Parijs en haar werk voor Maison Margiela, Jacquemus en Y/Project. Haar nieuwste wapenfeit zijn de juwelen bij de capsulecollectie Les Punks voor Jean Paul Gaultier.

/

Stephanie D’heygere behoort tot de generatie Belgen die hoge toppen scheert in de mode. De West-Vlaamse, die in 2009 afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, schudt de traditionele codes van juwelen door elkaar met haar avant-gardistische en poëtische creatieve aanpak.

Twee jaar na haar afstuderen, gaat ze als Head of Jewelry aan de slag bij Maison Margiela, waar ze tot 2015 blijft, om vervolgens als Senior Jewelry Designer bij Dior te beginnen. Nadien ontwerpt Dheygere op freelance basis statement juwelen en accessoires voor zowel de nieuwe lichting Parijse labels, waaronder Jacquemus en Y/Project, als voor gevestigde namen zoals Courrèges, met wie ze nog steeds samenwerkt.

Sinds 2015 geeft Dheygere ook les binnen de opleiding Master of Arts in Fashion and Accessory Design aan de Head Geneva University of Art and Design.

In januari 2018 richt ze haar eigen merk op met een presentatie tijdens Paris Fashion Week. Tegelijkertijd wint ze ook de Fashion Accessories Prize bij ANDAM.

Stephanie D’heygere x Jean Paul Gaultier

Het nieuwste wapenfeit van de Belgische zijn de juwelen bij de capsulecollectie Les Punks voor Jean Paul Gaultier. Zoals de naam al zegt, liet ze zich door punkinvloeden inspireren, met als resultaat onder andere scheermesjes als oorbellen of haarclips en veiligheidsspelden aan halskettingen. Bekijk hieronder een aantal beelden uit de collectie, die trouwens nu te koop is op de webshop van het Franse merk.

Lees ook: De Belgische modemerken waar celebrities fan van zijn & Dankzij Miu Miu is de bivakmuts overal deze winter.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.