Editor’s Pick: Samsung x Arte
© Arte x Samsung

Editor’s Pick: Samsung x Arte

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag lichten we de samenwerking tussen het Belgische modemerk Arte en Samsung uit. 

/

Om de lancering van de Galaxy S22 Ultra, de gloednieuwe smartphone van Samsung, nog wat extra luister bij te zetten, vroeg de Zuid-Koreaanse elektronicagigant aan Bertony Da Silva om een bijpassende capsulecollectie te ontwerpen onder zijn modemerk Arte. Het resultaat telt een Galaxy S22 Ultra-tasje, een Galaxy Watch4 horlogebandje en een Galaxy Buds case, telkens beschikbaar in full blue en een gradiënt blue. Een cotton twill racing jacket in gradiënt blue vervolledigt de lijn.

Lees ook: Kijk binnen in de indrukwekkende nieuwe winkel van Arte Antwerp

Bertony Da Silva richtte zijn label op in 2009 als een experiment om verschillende kunstvormen samen te brengen in de vorm van een T-shirt-collectie. Ondertussen groeide het uit tot een volwaardig modelabel dat zijn inspiratie haalt uit de streetwearcultuur en waarbij de nadruk op grafisch ontwerp ligt. Arte heeft eigen winkels in thuisstad Antwerpen en Brussel en heeft verschillende (inter)nationale verkooppunten.

Arte x Samsung

“Met Arte willen wij vooral heel dicht bij onze community staan en hun creativiteit uitdagen. Dat proberen wij te doen door artistieke en actuele concepten te vertalen in onze ready-to-wear collecties. Ook de innovatieve samenwerkingen die we aangaan met jonge designers, artiesten én nu met Samsung dragen bij aan de bigger creative picture“, aldus Da Silva.

Arte x Samsung

Arte x Samsung

Lees ook: Shop hier modest fashion van Belgische modemerken.

De Antwerpenaar liet zich tijdens het ontwerpproces inspireren door de roots van Samsung. Enerzijds zie je de onmiskenbare Koreaanse wortels van het bedrijf terug, anderzijds wordt ook de vintage Samsung-iconografie in de kijker gezet. De racing jacket die fungeert als hero piece belichaamt de visuele vertaling van deze inspiratie het best. Zo is de jas een knipoog naar de Koreaanse racing cultuur en doen vintage Samsung logo’s hun intrede als patches. Bertony bleef bij het ontwerpen ook trouw aan het Arte DNA met subtiele details zoals de heart chain en een grafische gradiënt die doorheen de collectie vloeit.

De Samsung x Arte-collectie is beschikbaar vanaf 14 april in de Arte-winkels en op de webshop. Ook in de Samsung Experience stores – in Docks (Brussel), Charleroi, Mons en Wijnegem – kan je de exclusieve collectie shoppen. Prijzen vanaf € 69.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Arte, Editor's pick, Samsung.