Kijk binnen in de indrukwekkende nieuwe winkel van Arte Antwerp
© rv

Kijk binnen in de indrukwekkende nieuwe winkel van Arte Antwerp

Leestijd: 1 min

Arte Antwerp, het modemerk dat Antwerpenaar Bertony Da Silva oprichtte in 2009, heeft in zijn thuisstad een nieuwe winkel geopend. Neem hieronder een kijkje binnen. 

/

Bertony Da Silva richtte het label op in 2009 als een experiment om verschillende kunstvormen samen te brengen in de vorm van een T-shirt-collectie. Ondertussen groeide het uit tot een volwaardig modelabel dat zijn inspiratie haalt uit de streetwearcultuur en waarbij de nadruk op grafisch ontwerp ligt.

Geometrisch interieur

Vijf jaar na de opening van de eigen winkel in de Antwerpse Kammenstraat, verhuist Da Silva nu naar een groter pand aan de overkant van de straat. Voor het interieur van de nieuwe flagship store werkte hij samen met opkomend Belgisch talent Orson Van Beek. Inspiratie vonden ze bij modernistische architecten zoals Ludwig Mies Van der Rohe. En dat is voelbaar in de geometrische curven doorheen de winkelruimte.

In het ruime pand — zo’n 200 vierkante meter — staan verschillende materialen tegenover elkaar. De aluminium toonbank en productmeubelen zijn van de hand van de Nederlandse designer Tim Teven. Hij gebruikte hiervoor een druktechniek om een gerasterd patroon in aluminium te verkrijgen. De blikvanger is ongetwijfeld de goudbruine gebogen wand in hout achteraan. Een functioneel en tegelijk decoratief element uit Afromosia, een tropische houtsoort afkomstig uit midden- en west-Afrika. De originele, ruwe betonnen vloer werd behouden.

/

Arte Antwerp

Eerder dit jaar opende Arte Antwerp al een winkel in Brussel. Net zoals toen, lanceert het merk ook nu een exclusieve reeks T-shirts en hoodies die enkel in de nieuwe Antwerpse winkel verkrijgbaar zijn.

/

Praktische info

Arte Antwerp
Flagship Store
Kammenstraat 45,
2000 Antwerpen
www.arte-antwerp.com

Lees ook: In dit atelier in Brussel ontwerpen jullie zelf jullie trouwringen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen, Arte, Winkelen.