Neem dit weekend een duikje in een van onze vijf favoriete zwemvijvers
© Pexels

Neem dit weekend een duikje in een van onze vijf favoriete zwemvijvers

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Finally, dit weekend krijgen we tropisch warme temperaturen en dat wil zeggen: duikje in de water! Heb je geen zwembad thuis of geen zin om uren in de file te staan richting kust? Niet getreurd want wij zochten voor jou de vijf leukste zwemvijvers van België uit. Waterpret gegarandeerd!

1. Nieuwdonk in Overmere

Zwemvijver Nieuwdonk

In Overmere kan je terecht in zwemvijver Nieuwdonk. Je kan er rustig zonnen op de ligweide of het zandstrand en regelmatig afkoelen in de centraal gelegen zwemvijver. Kom je met kinderen? Die zullen zich niet vervelen in de speeltuin. Je kan er bovendien ook leren zeilen bij de Nievdonckse Watersport Vereniging. Kortom alles voor een leuk dagje uit.

Prijs: Kinderen onder de 4 jaar gratis, anders €2,50

Openingsuren: 10u tot 20u

/

2. Boekenberg in Deurne

Sporting A

Wie ervan houdt om tussen salamanders en andere waterfauna en -flora te zwemmen, moet naar de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark. Je kan het bekijken als een Antwerpse zeekom die is omgebouwd tot zwembad. Zo werd onder andere de chloor vervangen door zuiverende waterplanten, waardoor het water op een natuurvriendelijke manier zuiver blijft. Je kan zowel genieten van de grote vijver, het kleine speelbad en een grote ligweide.

Prijs: Gratis

Openingsuren: 12u tot 19u, op zondag van 11u tot 18u

/

3. Avonturenpark in de Ardennen

Lacs de l’Eau d’Heure

Is watersport iets voor jou? En klauter je graag in bomen boven het water? Begeef je dan naar de Meren van Eau d’Heure. Ook de minder avontuurlijke natuurliefhebbers kunnen er terecht om zich los te laten op wandelwegen van maar liefst 100 kilometer.

Prijs: €5,00 (4 tot 12 jaar) en €10,00 (boven de 13 jaar)

Openingsuren: Afhankelijk van dag tot dag

/

4. Domein De Gavers in Harelbeke

zwemvijver

ABC Sportvissen

In West-Vlaanderen kan je terecht in het Gavermeer om te zwemmen in de waterplas. Daarnaast is het omgeven door 20 hectare bossen, wandel- en fietspaden voor de natuurliefhebbers. Ben je eerder een zonneklopper? Dan kan je uitrusten op de beschikbare ligweide. Of ben je toch eerder een sportieve waterrat? Leer er dan windsurfen, kajakken, roepen en surfbiken.

Prijs: Gratis

Openingsuren: 11u tot 19u

/

5. De Plas in Rotselaar

Plas van Rotselaar

Nog niet overtuigd door de vorige zwemvijvers? Neem dan een kijkje bij de Plas van Rotselaar die deel uitmaakt van het recreatiedomein Ter Heide. Je kan er buiten zonnen en zwemmen ook deelnemen aan activiteiten als windsurfen, hengelen, wandelen, fietsen en beachvolleyball. Heb je het liever iets rustiger? Duik dan eens in de strandbibliotheek om een ontspannend boek te vinden.

Prijs: Gratis voor inwoners van Rotselaar, €5,00 voor niet-inwoners

Openingsuren: 10u tot 19u

 

Duik je toch liever in het water in het buitenland? Lees dan zeker ‘Tel Aviv: dit zijn onze 5 favoriete adresjes‘, ‘Eilandliefde: 3 droombestemmingen die zin geven om nu direct op vakantie te vertrekken‘ en ‘Reis geboekt naar Marrakech? Dit zijn onze tips & tricks‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Ardennen, Deurne, Harelbeke, Lijst, Overmere, Rotselaar, Vlaanderen, Zwemvijver.