Tel Aviv: dit zijn onze 5 favoriete adresjes
© Instagram @telavivcityladies - @cassisisrael

Tel Aviv: dit zijn onze 5 favoriete adresjes

Leestijd: 1 min

Tenminste, volgens Tel Aviv-liefhebber Valérie Messika. Tel Aviv wint de laatste jaren enorm aan populariteit als vakantiebestemming. Maar wat maakt de Israëlitische metropool nu zo aantrekkelijk? Messika licht toe.

Tel Aviv

Valérie Messika is de dochter van de bekende diamantair André Messika en oprichtster van het Parijse juwelenmerk MESSIKA. Ze heeft een sterke band met Tel Aviv omdat ze daar al sinds kleins af aan op vakantie gaat met haar ouders. In 2002 verhuisde haar vader definitief naar de Israëlitische stad en Valérie gaat hem daar uiteraard regelmatig bezoeken. Wat haar zo aantrekt in Tel Aviv? “De rijke cultuur, de vriendelijk bevolking, de unieke architectuur en natuurlijk het fantastisch lekkere eten!”
Dit zijn Valérie’s favoriete adresjes in Tel Aviv:

1. Sarona Market

“De Sarona Market is een grote overdekte markt vol met heerlijke geuren, kleuren en smaken. Ik ga er vaak eten kopen of gewoon wat rondwandelen met familie.”

Sarona Market, Aluf Kalman Magen St 3, Tel Aviv.

/

2. Givat Aliya

“Givat Aliya is het mooiste strand van Tel Aviv. Er is ook een geweldig restaurant, Cassis, met een prachtig zicht op zee.”

Cassis, Givat Ha’Aliya Beach, Tel Aviv.

/

3. Kikar Hamedina

“Shoppen doe ik het liefst op de Kikar Hamedina. Dat is een groot rond park met allerlei high-end boetieks eromheen. Ik vind er altijd wat ik zoek.”


Kikar Hamedina, He Be’lyar, Tel Aviv.

/

4. Vicky Cristina

“Ik hou enorm van eten, dus ik heb meerdere favoriete restaurants in Tel Aviv. Vicky Cristina is echter een van mijn topfavorieten. Deze Spaanse wijn- en tapasbar bevindt zich op een gezellige patio onder een reusachtige rubberboom. Er is daar altijd een vrolijke ambiance en het eten is er heerlijk.”

Een bericht gedeeld door Pia (@la_rabiatresse) op

Vicky Cristina, Hatachana, 1 Koifmann St., Tel Aviv.

/

5. Herzl 16

“Herzl 16 is een hippe plek met een gezellige binnentuin waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner. Je kan er bovendien ook regelmatig een live optreden meepikken. De ideale plek dus om tijdens de zomer met enkele vrienden te vertoeven.”


Herzl 16, 16 Herlz St, Tel Aviv.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Citytrip, Hotspots, Messika, Tel aviv, Vakantie, Valérie messika.