Eilandliefde: 3 droombestemmingen die zin geven om nu direct op vakantie te vertrekken
© Unsplash

Eilandliefde: 3 droombestemmingen die zin geven om nu direct op vakantie te vertrekken

Door Manon de Meersman & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Sommige plaatsen zijn zo mooi dat ze onwerkelijk lijken. Wij hebben er zo drie voor je gevonden en het beste nieuws is: ze bestaan echt. Op een onbewoond eiland? Dat zing je op deze bestemmingen ongetwijfeld uit volle borst. Zet je koffer dus maar klaar en bereid je voor om verrast te worden door heel wat natuurpracht.

/

1. De Palau-archipel

De Palau-archipel ligt in Micronesië, in de westelijke Stille Oceaan, niet ver van de Filippijnen, Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea. Het is een van de zes landen ter wereld waarvan het milieu en de cultuur worden beschermd door UNESCO. Deze archipel is een stukje paradijs op aarde waar je honderden vulkanische eilanden en lagunes vindt. 

Om toeristen bewust te maken van het feit dat ze de natuur moeten respecteren en beschermen, moeten zij bij aankomst een eed ondertekenen waarin ze zich ertoe verbinden “zich respectvol te gedragen en met het oog op bescherming van de natuur rond te trekken”.

/

2. Zakynthos

Zakynthos, ook bekend als Zante of Zacinto, is een Grieks eiland ten oosten van Athene. Het eiland draagt niet voor niets de bijnaam ‘de diamant van de Ionische zee’. Je vindt er ontelbaar veel groene landschappen en het kristalheldere water kabbelt er op stranden vol goudkleurig zand. Naast de mooie bergdorpen is het eiland ook beroemd om zijn karetschildpadden, die beschermd worden door het Zakynthos National Marine Park. 

Ten westen van het eiland ligt het Navagio-strand, dat vanwege zijn turquoise water als de kleine goudklomp van het eiland wordt beschouwd. Een aanrader en een bestemming die je zeker op je bucketlist moet zetten als je er deze zomer niet naartoe kan.

/

Lees ook: 6 klassieke vakantiebestemmingen en originele alternatieven

3. Saint Lucia

Saint Lucia, een eilandstaat in West-Indië, ligt aan de oostelijke rand van de Caribische Zee. De staat heeft een speciale symboliek: het is de enige staat ter wereld die de naam van een vrouw draagt. Genietend van een prachtige locatie tussen het zuiden van Martinique en het noorden van Saint Vincent, maakt dit eiland deel uit van de Windward Islands, die op hun beurt deel uitmaken van de Kleine Antillen.

Saint Lucia bezit prachtige stranden, wilde vegetatie en een prachtige, majestueuze vulkaan. Kortom: het eiland heeft alles wat je zoekt in een paradijselijk eiland. Temeer omdat de lokale bevolking bekendstaat als zeer gastvrij. Dringend tijd om hier eens een kijkje te gaan nemen.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antillen, Droombestemming, Eiland, Griekenland, Zakynthos.