Alle details over het tweede seizoen van ‘The Queen’s Gambit’
© NETFLIX

Alle details over het tweede seizoen van ‘The Queen’s Gambit’

Door Diandra Malivindi  & Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Voor iedereen die het afgelopen jaar net zoals ons verslaafd is geweest aan alles wat Netflix te bieden heeft, zal de obsessie met The Queen's Gambit ook in 2021 blijven duren. En hoewel we nog steeds geïnteresseerd zijn in de zoektocht van een weeskind naar de wereld van schaken, is er een vraag die we maar niet uit ons hoofd krijgen: wat gaat er nog gebeuren met Beth Harmon?

/

The Queen’s Gambit bereikte maar liefst 62 miljoen huishoudens en werd de meest bekeken kortserie van Netflix. Althans, totdat Bridgerton de eerste plaats veroverde. In tegenstelling tot de populaire kostuumdrama is The Queen’s Gambit goed voor maar liefst twee Golden Globes-nominaties: een voor de beste kortserie en een voor de beste actrice in een kortserie.

Dankzij Beth Harmons authentieke sterke persoonlijkheid – en haar benijdenswaardige garderobe – is het niet meer dan normaal dat fans wanhopig meer willen zien. Gelukkig hebben we eens grondig gegraven om te ontdekken of Beth’s sixties flair onze schermen voor een tweede seizoen zal sieren.
Hieronder vind je alles wat we weten over een mogelijk tweede seizoen van Netflix’s The Queen’s Gambit, van het mogelijke plot tot de potentiële cast en alles daartussenin.
/

Is het tweede seizoen al bevestigd?

Na de zenuwslopende finale van seizoen één, is het geen verrassing dat de wereld wanhopig wil weten wat er daarna gebeurt.

Voor degenen die een opfriscursus nodig hebben, eindigt het eerste seizoen met Beth die voor de tweede keer het opneemt tegen haar grootste concurrent Vasily Borgov, een Russische grootmeester en de laatste persoon die haar in de weg staat om tot beste speler ter wereld te worden gekroond. En, spoiler alert, zoals we weten, wint ze.

Lees ook: Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in mei.

Terwijl fans reikhalzend uitkijken naar wat er gaat komen voor ’s werelds beste schaker, moet Netflix helaas nog bevestigen of er een tweede seizoen zal komen. In de tussentijd heeft ster van de serie, Anya Taylor-Joy wel toegegeven dat ze haar rol als het onrustige schaakwonder graag zou willen herhalen, als daarom wordt gevraagd natuurlijk.
“Het is zo onwerkelijk en geweldig dat mensen een tweede seizoen willen, want we hebben er nooit over nagedacht, er was geen discussie over”, vertelde ze aan Deadline. “Dat gezegd zijnde, zeg nooit ‘nooit’ in Hollywood.” Maar wat houdt dat in? We zullen gewoon moeten afwachten… (Zucht).
/

Zal Anya Taylor-Joy terugkeren voor een tweede seizoen?

Nadat bekend raakte dat Bridgertonster, Regé-Jean Page niet zou terugkeren voor het tweede seizoen is er maar een prangende vraag die we kunnen stellen: zal Anya Taylor-Joy terugkeren voor een tweede seizoen van The Queen’s Gambit?

In een interview met ELLE U.S. en legde Anya uit waarom ze niet van plan is om een terugkeer naar haar rol als Beth Harmon in het Netflix-drama uit te sluiten: “Het zou dom van me zijn om te gaan, ‘Er komt nooit een tweede serie’, en dan ben ik 40, en Scott [Frank] zegt: ‘Yo, hoe voel je je over dit? Wil je teruggaan?”.

Taylor-Joy heeft zelfs onthuld dat ze al droomt over wat de toekomst biedt voor haar personage, Beth. Ze vulde aan: “Ik hoop dat ze dingen gaat doen voor haar eigen plezier. Ik zou graag willen dat Beth, Benny ophaalt en wat tijd met hem doorbrengt in Rusland, twee snobistische intellectuelen bij elkaar. En ik hoop dat ze een Bowie fase heeft.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anya Taylor-Joy (@anyataylorjoy)

/

Wat zal er gebeuren in een tweede seizoen van The Queen’s Gambit?

The Queen’s Gambit ging in première in oktober 2020 en is gebaseerd op de gelijknamige roman, geschreven door Walter Tevis. Zoals we weten, volgt het verhaal het schaakwonder Beth Harmon terwijl ze de kampioenstatus bereikt in een door mannen gedomineerd competitief schaakcircuit. Beth, die in haar vroege leven het slachtoffer is geweest van verschillende tragedies, worstelt gaandeweg ook met problemen zoals drugsmisbruik.

Helaas, heeft de roman van de show geen vervolg, wat betekent dat de makers van de show buiten het boek moeten gaan om de show voort te zetten. Toch is daarmee niet alle hoop vergaan, hitseries zoals Game of Thrones deden dit namelijk al eerder.

Lees ook: Conversations with Marie Claire: is diversiteit en inclusie een ding op jouw werk?.

Terwijl fans zich al een tweede ronde op het schaakbord met Beth kunnen voorstellen, denkt Taylor-Joy daar anders over: “De laatste scène voelt als een mooie noot om de show mee af te sluiten, dus ik weet niet zeker of we verder willen gaan en die vraag willen beantwoorden. Misschien kunnen we het publiek gewoon laten inbeelden wat er daarna komt, ”vertelde de Golden Globe-genomineerde aan Town & Country.  Hoewel het idee van Beths toekomst haar toch niet helemaal ontgaat. In haar interview met Deadline mijmerde ze: “Het zou heel interessant zijn om te zien hoe Beth zou zijn als moeder, nu ze nuchter is en meer op de hoogte is van de demonen in haar hoofd.”
/

Wie van de cast zou terugkeren?

Het is duidelijk dat er geen The Queen’s Gambit kan zijn zonder de ster zelf, wat betekent dat als er verdere een toekomst is voor de serie, we Anya Taylor-Joy zeker kunnen terug verwachten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Netflix US (@netflix)

Naast Taylor-Joy zou een nieuw seizoen de terugkeer kunnen betekenen van Harry Melling en Thomas Brodie-Sangster als de mannen in Beth’s leven. Harry Beltik en Benny Watts, evenals Moses Ingram die terugkeert naar haar rol als Beth’s goede vriend, Jolene kunnen hun opwachting maken in een vervolg.

Maar terwijl we het universum smeken om ons een vervolg te schenken, kunnen fans niets anders doen dan afwachten wat Netflix nog meer in petto heeft.

Dit artikel verscheen eerder op www.marieclaire.com.au.

Tags: Netflix, Seizoen 2, The Queen's Gambit.