Deze nieuwe hotspots in Knokke wil je zien
© Cafeïne

Deze nieuwe hotspots in Knokke wil je zien

Leestijd: 2 min

Luxueus, gezellig, kosmopolitisch, glamoureus en Instagramwaardig: we hebben adjectieven te kort om de nieuwe hotspots aan de meest chique badplaats van België te omschrijven. Ons advies: zelf eens gaan kijken!

/

Design, luxe en garnaalkroketten

Glenn Sestig

Het emblematische hotel La Réserve is sinds de opening in 1949 een vaste waarde in Knokke-Heist. Na een grondige renovatie opent het hotel vandaag zijn deuren en wil glamour en verfijning uitstralen. De hotelaccommodatie bestaat uit 79 kamers, 29 verrassende junior suites, een Executive en een Presidential Suite, evenals het unieke royale penthouse van zo’n 270 m², de kroon op het hotel. De openbaar toegankelijke interieurs zijn heruitgevonden door Glenn Sestig Architects, met zijn kenmerkende visie op subtiele luxe die hoogwaardige materialen combineert met een minimalistische benadering. Topchef Peter Goossens staat aan het roer van La Rigue, het restaurant. Daar staan vooral Belgische, toegankelijke Vlaamse klassiekers op de kaart, zoals steak tartaar, salades met versgepelde Noordzeegarnalen en garnaalkroketten, hoevekip aan het spit, paling in ’t groen en telkens in een topversie geserveerd. Een andere kers op de taart is de prestigieuze spa in samenwerking met het Franse beautymerk Sisley.

Info: La Réserve Resort, Elisabethlaan 160, Knokke-Heist, www.la-reserve.be

/

Dineren in de duinen

Michiel Vergauwe

Tussen de dijk en de duinen van Duinbergen bij Knokke-Heist ligt het nieuwe Dunas. Na elf jaar Cuines 33 zetten sterrenchef Edwin Menue en zijn echtgenote Fleur Boussy daarmee een flexibeler restaurantconcept neer waar je terechtkan voor een aperitief, een snelle hap of à la carte casual fine dining in een kosmopolitische sfeer. Er is ook een terras. In de keuken staat zelfverzekerd de jonge chef Fran Mertens. Het interieur van de hand van het jonge, beloftevolle Belgische interieurarchitectuurbureau Grain Designoffice geeft het toegankelijke restaurant een gouden randje. De gemene deler tussen interieur en keuken is de Noordzee. Van oesters met duindoornbessen uit de tuin tot een plafond waar duingras uit groeit: in Dunas is de kustbeleving compleet.

Info: Dunas, Zeedijk 300, Knokke-Heist, www.dunasdine.be

/

Mode met een twist

Ontwerpster Nathalie Vleeschouwer verhuist haar boetiek van het Driehoeksplein naar de Kustlaan. Opnieuw is de brand store de vrucht van een familiale samenwerking die het merk typeert Nathalie’s echtgenoot Jan werkte opnieuw samen met de ‘marmistas’ of marmer ambachtslieden uit Carrara, Italië voor het interieurdesign, gaande van tafels, kasten tot een imposante toog. Ook de monumentale ramen en de pivoterende deur zijn van zijn hand. Na haar proefstuk in de flagshipstore in Anwerpen werkte dochter Felix een nieuwe maatkast uit voor Knokke. Het pronkstuk achter de toog is bekleed met 3D sculpturen geïnspireerd op kledingpatronen uit de collectie. Een open universum waar puurheid, verfijning en een speelse knipoog hand in hand gaan.

Info: Nathalie Vleeschouwer, Kustlaan 173, 8300 Knokke-Heist, www.nathalievleeschouwer.be

/

Iconische en innovatieve beauty

Ook make-up liefhebbers komen in de badstad aan hun trekken. M-A-C Cosmetics, het iconische make-up merk dat bekend staat om zijn trendsettende producten en innovaties, kondigde vorige maand de opening van hun nieuwste winkel aan. Je vindt er een breed assortiment van M-A-C’s gerenommeerde producten waaronder hun cult-favoriete lippenstiften, foundations en oogschaduw. Een team van professionele visagisten geeft advies en persoonlijke consultaties. De winkel beschikt over een reeks nieuwe ervaringen waaronder een Art Studio-station dat is uitgerust met virtuele schermen waarmee consumenten direct make-up trends kunnen uitproberen, hun eigen beautylook kunnen samenstellen of een tutorial kunnen bekijken.

Info: M-A-C Cosmetics, Lippenslaan 334, 8300 Knokke-Heist.

/

Wellness, eten en slapen

Tim De Taeye en Tine Vanparijs verhuizen van hun kleinschalige Enso Boutique Hotel naar de imposante Lake District Tower, en veranderen de naam naar Enso District Hotel. Het hotel bestaat uit twee verdiepingen en 34. Opvallend zijn de Wellness Suite dat over een sauna en hammam beschikt en The Loft, een luxueuze suite van maar liefst 81m2. Eten en drinken doen gasten in Woyo Eatery, gelegen op de begane grond. Het restaurant serveert ontbijt, brunch en lunch, en is de perfecte plek om de dag te beginnen of te genieten van een ontspannende maaltijd. Als hotelgast kan je bestellen van een à la carte ontbijtmenu. Geen ochtendmens? Geen probleem: de brunch wordt geserveerd vanaf 11 uur. De lunchkeuken is open tot 15 uur, in de take-away-hoek haal je een cappuccino en gebakjes af.

Info: Enso District Hotel, Duinenwater 6, Knokke-Heist, www.ensodistricthotel.be

Lees ook: Met deze bronzers krijg je een zomerse glow

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Hotspots, Knokke, Knokke-Heist, Noordzee, Peter goossens.