Met deze bronzers krijg je een zomerse glow
© Pers

Met deze bronzers krijg je een zomerse glow

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Je wil een natuurlijke sunkissed glow, maar je huid niet blootstellen aan de zon? Enter: de bronzer, of dat nu een stick, poeder of crème is. Anno 2023 zorgen bronzers niet alleen voor een stralende, zomerse gloed maar verwennen tevens de huid met verzorgende ingrediënten en beschermen ze door middel van een SPF. 

/

De juiste bronzer kiezen

Om de perfecte match te vinden, is het van belang dat je kiest welke textuur bij je past. Zo heb je naast de klassieke poeders ook bronzersticks en -crèmes, die vooral voor mensen met droge of normale huidtypes ideaal zijn omdat ze goed blenden met je huid. Wat betreft de kleur: ga voor een bronzer die slechts een paar tinten donkerder is dan je natuurlijke huidskleur. Voor iemand met een warme ondertoon werken aardse en goudkleurige tinten goed. Heb je een koele ondertoon? Dan kun je het beter houden bij perzik- en champagnetinten.

Hoe breng je een bronzer aan?

Het op de juiste manier aanbrengen van een bronzer is key als je een sunkissed effect wil. Deze natuurlijke look bereik je door het product precies aan te brengen op de delen van je gezicht die het eerste ‘geraakt’ worden door de zon. Denk: je jukbeenderen , je slapen, het puntje van je kin, de bovenkant van je haarlijn en je voorhoofd. Vergeet ook de bovenkant van je schouders en je sleutelbeen niet. Breng een bronzer met mate aan. Vind je het toch te subtiel? Het is beter om een bronzer in laagjes aan te brengen, dan in één keer te veel. Zo bouw je de kleur het mooist op.

Onze favoriete bronzers

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Bronzer, Make-up.