Deze 7 items zijn onmisbaar in de fitness
© Unsplash

Deze 7 items zijn onmisbaar in de fitness

Door Lotte Gillis
Leestijd: 3 min

Elke sport heeft zijn eigen essentials. Zo kan je niet tennissen zonder racket en niet lopen zonder de juiste sportschoenen. En zo zijn er ook een heleboel items die je ervaring in de fitness naar een hoger niveau tillen of zelfs cruciaal zijn voor een goede workout. Dit zijn de zeven belangrijksten.

/

Voor een goede sessie in de fitness heb je in principe niet veel nodig. Zo zou je uiteindelijk eender wat kunnen aandoen om te gaan sporten. Toch zijn er een aantal items die je workouts makkelijker maken en je zelfs motiveren om de stap naar de fitness te zetten. Had je bijvoorbeeld al gedacht aan wat voor schoenen je zou aandoen of welke drinkfles het handigst is?

Lees ook: Deze vier sporten kunnen menstruatiekrampen tegengaan

/

1. Kleine handdoek

Dit item wordt klassiek vergeten bij menig beginnend fitnesser, maar is toch cruciaal. Een kleine handdoek is ideaal om in de piek van je workout je zweet mee af te vegen of je even te verfrissen. Het is niet alleen een handig item, maar het is ook in zowat elke sportschool verplicht om met een handdoek te sporten.

Kleine handdoek

Kleine, sneldrogende handdoek van Adidas, € 26.

Shop it

/

2. Dun vest

De juiste outfit samenstellen voor je workout klinkt in theorie vaak makkelijker dan het uiteindelijk is. Aan het begin van je workout zal je het bijvoorbeeld veel te koud hebben in een topje en een short en tegen het einde aan zal je je te pletter zweten in een lang trainingspak. Het is dus een goed idee om in laagjes te werken en steeds een laagje uit te doen als je het te warm krijgt. Een dun vestje of losse trainingsbroek voor over je fitnessoutfit kan daarbij zeker van pas komen.

Vest

Vochtregulerende vest van Only Play, € 54,99.

Shop it

/

3. Schoenen met platte zool

Afhankelijk van wat je wil trainen zal je aangepast schoeisel nodig hebben. Wil je enkel cardio doen dan heb je genoeg aan een standaard paar sportschoenen. Maar als je met gewichten wil trainen zullen schoenen met een platte zool eerder van pas komen. Voor krachttraining heb je namelijk de demping die gewone sportschoenen bieden niet nodig. Het zou zelfs zorgen voor meer instabiliteit. Door te kiezen voor een platte zool heb je volledig contact met de grond waardoor je steviger staat en de oefeningen met meer kracht kan uitvoeren.

Schoenen

High top Chuck Taylor All Star schoenen met platte zool van Converse, € 75.

Shop it

Lees ook: Door de bekkenbodemspieren te trainen, krijg je meer orgasmes

/

4. Drinkbus met sportdop

Dat je een drinkbus zal nodig hebben bij het sporten ligt voor de hand. Toch is het een goed idee om na te denken over het exemplaar waar je voor kiest. Als je bijvoorbeeld van plan bent om vaak aan cardio te doen is het meer dan handig om voor een exemplaar met een sportdop te kiezen. Zo zal je tijdens een sessie op de loopband hoogstwaarschijnlijk dorst krijgen en dan is het geen goed idee om met een normale drinkbus te staan klungelen. Door te kiezen voor een drinkfles met sportdop daarentegen maak je het mogelijk om gemakkelijk te drinken tijdens de inspanning.

Drinkfles

Drinkfles met rietje van Camelbak, € 19,99.

Shop it

/

5. Draadloze oortjes of een hoofdtelefoon

Dit volgende item is natuurlijk volledig vrijblijvend, maar het kan je ervaring in de gym wel een stuk aangenamer maken. In de meeste sportscholen staat er wel muziek op, maar of die playlist helemaal je stijl is, is nog de vraag. Om het zekere voor het onzekere te nemen kan je altijd je eigen muziek meenemen. Kies hoe dan ook voor draadloos, dit is het meest praktisch tijdens het sporten.

Draadloze hoofdtelefoon

Draadloze AirPods Max hoofdtelefoon van Apple, € 579.

Shop it

Lees ook: Koffie of matcha: wat is gezonder?

/

6. Stevige sportbeha

Over het algemeen is elke sportieve outfit geschikt voor de fitness, zolang het maar comfortabel zit. Maar als er een ding is wat absoluut niet mag ontbreken dan is het wel een degelijke, stevige sportbeha. Die zal je vooral nodig hebben bij cardio oefeningen waarbij je met je volledige lichaam beweegt. Het is hoe dan ook een onmisbaar item voor een comfortabele workout.

Sportbeha

Naadloze sportbeha van Stronger, € 49.

Shop it

/

7. Snack voor achteraf

Tot slot is het geen slecht idee om een snack bij je te hebben. Tijdens een workout verbruik je veel energie en daardoor is er dus ook een kans dat je je na je workout hongerig of zelfs een beetje flauw zal voelen. Neem daarom het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat je steeds een snack bijhebt. Het is nog beter als je kiest voor iets dat rijk is aan eiwitten zoals noten of een proteïnereep. Tijdens het sporten zal je spieren kweken en eiwitten spelen een grote rol in het ondersteunen van spieropbouw.

Proteïnereep in diverse smaken van XXL Nutrition, € 2,29/stuk.

Shop it

Lees ook: Hoe een sleep divorce je relatie kan verbeteren

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fitness, Shopping.