Hoe een sleep divorce je relatie kan verbeteren
©

Hoe een sleep divorce je relatie kan verbeteren

Leestijd: 1 min

Niets is zo romantisch als 's ochtends naast je partner wakker worden, vooral als jullie beiden goed hebben geslapen. Als jij en je geliefde echter elke nacht naast elkaar liggen, maar je nachtrust niet optimaal is, dan is het misschien tijd om een "sleep divorce" te overwegen.

/

Een “sleep divorce” klinkt misschien rigoureus, maar het betekent simpelweg dat je in een ander bed, of zelfs in een andere kamer, slaapt dan je partner. Vooral als jullie verschillende slaapvoorkeuren hebben, kan dit wonderen doen. Slaapdeskundige Terry Cralle legt aan Well and Good uit dat mensen verschillende behoeften hebben als het om slapen gaat: “Sommige mensen geven de voorkeur aan een warm bed, terwijl anderen liever een lagere temperatuur hebben. Er zijn mensen die van een stevig matras houden, terwijl anderen liever een zacht matras hebben. Ook komt het voor dat de een graag in stilte slaapt, terwijl de ander liever een verwarming of airconditioning aan heeft. En dan hebben we het nog niet eens over de dekens, die vaak door een van de partners worden afgenomen, waardoor de ander in de kou ligt.”

Lees ook: Slapen we best met of zonder ondergoed?

/

Sleep divorce = betere nachtrust?

Er kunnen allerlei problemen zijn die ervoor zorgen dat jouw slaap, of die van je partner, vaak verstoord wordt. Een sleep divorce kan dan een prima oplossing zijn om beiden een betere nachtrust te ervaren. Voordat je echter je kussen pakt en naar een andere kamer verhuist, zijn er een paar dingen waar je over moet nadenken.

Het is verstandig om eerst met elkaar te praten en de redenen voor het apart slapen te bespreken. Zo voorkom je dat er onderliggende frustraties over slaap (of het gebrek daaraan) blijven bestaan. Ook is het handig om afspraken te maken over hoe vaak je gescheiden zult slapen. Is dat elke nacht, of alleen als jullie op verschillende tijden moeten opstaan?

Een ander belangrijk punt om over te overleggen voordat je aan een sleep divorce begint, is intimiteit. Als jullie apart slapen, kan dat invloed hebben op jullie intieme momenten samen. Het is goed om hier van tevoren afspraken over te maken, zodat dit geen struikelblok wordt. Misschien kunnen jullie een compromis sluiten waarbij jullie wel intieme tijd in bed doorbrengen, maar een van jullie daarna naar een ander bed verhuist. Als jullie weten dat jullie zonder vaste afspraken hierover niet aan toekomen, kan intimiteit ook gepland worden. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s avonds vaste momenten afspreken waarop jullie sowieso samen in bed liggen en intiem zijn. Op die manier houden jullie het vuur in jullie relatie brandend zonder dat je slaapkwaliteit eronder lijdt.

Lees ook: De meest bijzondere stranden ter wereld die je moet zien

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.