De meest betoverende kerstetalages ter wereld
©

De meest betoverende kerstetalages ter wereld

Leestijd: 2 min

Een stedentrip doen tijdens de aankomende feestperiode zit er helaas niet in. In real life zal je de weelderige kerstetalages van winkels misschien niet kunnen bewonderen, maar digitaal wél. Een overzicht van de mooiste winkeletalages voor de feesten. Kijk maar mee!

/

Printemps Haussmann (Parijs)

Zoals ieder jaar, pakt luxewarenhuis Printemps op de Boulevard Haussmann uit met verschillende indrukwekkende kerstetalages.

Galeries Lafayette (Parijs)

Een beetje verder in de straat kun je je ogen ook de kost geven bij die andere winkelgalerij Galeries Lafayette. Al is de reusachtige kerstboom onder het koepelvormige dak misschien zelf nog een tikje indrukwekkender dan de etalage.

Dior

Van Tokio en Parijs tot Génève en Milaan: het Franse modehuis Dior zet alles op alles dit jaar om wereldwijd indruk te maken. Ze versierden de winkels van het merk met Luminarie, de oogverblindende traditionele architectuur die de straten en pleinen in Puglia, Italië oplichten. De DiorHoliday Tree – een majestueuze olijfboom met handgeschilderde details en glinsterende vogels en vlinders – is het middelpunt van enkele van de displays en dient als eerbetoon aan de ongetemde landschappen van Zuid-Italië.

Marie-Marie (Antwerpen)

Ook het Belgische merk in premium bed- en badlinnen Marie-Marie blinkt elk jaar opnieuw uit met hun kerstetalages. Het thema van dit jaar: “Vaarwel 2020, een jaar dat voor velen moeilijk en uitdagend is, en vol goede hoop vooruitkijken naar 2021. Kussens worden geborduurd met opschriften als ’Shine Bright’ of ‘Blow bubbles of good vibes”, aldus het persbericht. Kijk maar mee hoe ze hun winkel in Antwerpen transformeerden.

Bergdorf Goodman (New York)

Bij de oer-Amerikaanse department store Bergdorf Goodman staan de etalages in het teken van goedheid. Achter elk verschillend venster staan driedimensionale letters die telkens een kernwaarde van goedheid belichamen: liefde, hoop, harmonie, vreugde, vrede, gelijkheid, vriendelijkheid, en eenheid. De waarden worden letterlijk en figuurlijk gereflecteerd op iedereen die ze bekijkt, aangezien de letters in een polychrome acrylspiegel zijn aangebracht.

Harvey Nichols (Londen)

Ook bij Harvey Nichols in Londen hebben ze het gehad met het verdomde jaar 2020. Zij vulden hun etalage met de duidelijke boodschap: “Bring on 2021”.

Dries Van Noten

De Belgische ontwerper Dries Van Noten versierde de etalages van zijn winkels wereldwijd met grote gouden kerstballen. Simpel maar – zoals altijd bij de designer – erg mooi.

Bon Marché Rive Gauche (Parijs)

Geen prachtige etalage bij het Parijse warenhuis Bon Marché Rive Gauche, maar het pand zelf werd zo mooi versierd dat we deze foto’s wel moéten delen.

Maasmechelen Village

Last but not least, pakken ze bij Maasmechelen Village net zoals elk jaar uit met wondermooie versiering. Ook in het Limburgs outletshoppingcentrum stellen ze de boodschap ‘hoop’ voorop. Mooi! Voor wie trouwens niet tot Maasmechelen geraakt, biedt het outletwalhalla nu ook een virtual shopping service aan. Dat betekent: je kerstcadeautjes online kopen mét de fikse kortingen die je er ook in de winkels krijgt. Amen. Meer info: tbvs.com.

Lees meer Marie Claire op: Hier koop je een kerstboom en steun je tegelijkertijd een goed doel. Kerst 2020: dit staat op de verlanglijst van de Marie Claire redactie. Ik koop Belgisch: de fijnste beautywebshops van eigen bodem. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior, Kerst, Kerst 2020, Maasmechelen village.