Food District: Brussel verwelkomt eindelijk zijn eerste foodmarket
© Pers

Food District: Brussel verwelkomt eindelijk zijn eerste foodmarket

Door Charlotte Deprez en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor alle foodies, want Brussel mag eindelijk zijn eerste foodmarket verwelkomen. Food District zal geopend zijn van 17 augustus 2018 tot eind mei 2019 in City 2 in de Nieuwstraat. Ontdek snel het concept en de verschillende merken.

Het foodmarket concept

Het concept van foodmarkets ontstond een tijd geleden in de Verenigde Staten (waar anders?). In een foodmarket verzamelen zich verschillende restaurants en unieke snackbars onder één dak. Ondertussen hebben al de hipste steden ter wereld er minstens een. Als Jacques zin heeft in sushi, Penelope in een burger en Suzie in een emmer met gebakken kip, dan moet je in een foodmarket zijn. Je kan er namelijk allemaal gezellig aan een tafel zitten met al je verschillende gerechten.

/

Maak kennis met Food District

Het grootschalige project is een concept van WE ARE C, een gloednieuw communicatiebureau die zich enkel en alleen richt op de culinaire wereld. De zaak wordt uitgebaat door Cédric Allard (Culinaria) en Audrey Thiriar (Tribe Agency). Het duo heeft ook de hulp ingeschakeld van Sébastien Mattagne en Oliver Stevens, die al sinds hun kindertijd in de culinaire wereld werden gedompeld, om het project in goede banen te leiden.

Food District is een mix van industriële stijl en warme accenten met veel beton, hout en groen.

/

Wat kunnen we er eten?

Op het vlak van eten, vindt iedereen wel iets in Food District: ontbijt, pizza, dessert, koffie,bagels… Bij elke stand kan je heel wat culinair lekkers ontdekken voor elke smaak en elk moment van de dag. Een klein overzicht van de verschillende merken:

  1. Fresh Box biedt een enorme keuze aan frisse salades aan.
  2. Chicken Republic is een rotisserie waar de kip anderhalf uur wordt gekookt om vervolgens te worden bedekt met hash browns en kleine groenten.
  3. Sub & Co vindt brood opnieuw uit in verschillende vormen: bagels, hotdogs, taart, croque monsieurs…
  4. Asian Street is een Aziatische stand waar je ramen kan eten of zelf je lunch kan samenstellen (op basis van rijst of noedels) met proteïnes, saus en groenten.
  5. Point Bar zal je favoriete ontbijtstek worden! Je kan er een gezond, gastronomisch ontbijt krijgen, maar ook koffie, geserveerd door een professionele barista.
  6. Bij Pizza Club eten we sushi! Neen serieus, hier is pizza koning. Hoe kan het ook anders?
  7. Ten slotte kan je bij Sweet Corner terecht voor je dagelijkse dosis suiker met donuts, macarons en andere zoetigheden.

Food District. Geopend van 17 augustus 2018 tot eind mei 2019. City 2, Nieuwstraat Brussel. Open van maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur. 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Brussel, Food district, Foodmarket.