Onze 8 favoriete foodadresjes in Brugge
© www.gastrobar-hubert.be, Instagram Ymebrysse

Onze 8 favoriete foodadresjes in Brugge

Door Linda Heynderickx
Leestijd: 2 min

Je kan naar Brugge voor kunst en muziek, voor musea, voor de romantische reien en de historische gebouwen of...  voor heerlijke gastronomie! Wij zetten de beste culinaire must sees even voor je op een rij.

/

1. The Chocolate Line

Rock-’n-roll chocolatier Dominique Persoone liet The Rolling Stones chocolade snuiven. Hij moderniseerde een 19de-eeuwse snuifmachine, waarmee je een paar mg van zijn cacao-kruidenmix in je neusholtes schiet, met een ultra-intense smaakbeleving tot gevolg. Lijkt dat je niks? Dan kan je hier ook terecht voor traditionele pralines en chocoladecreaties.

Brugge gastronomie eten restaurant

Nicol’ Andrea

Nicol’ AndreaThe Chocolate Line, Simon Stevinplein 19, www.thechocolateline.be.

/

2. De Republiek Brugge

Brugge gastronomie eten restaurant

Nicol’ Andrea

Grand Café De Republiek is het gastronomische hart van een alomvattende site waar creatieve geesten en vernieuwende denkers elkaar vinden. Sinds begin mei vind je hier ook het pop-upzomerterras Hof de Plezance.

De Republiek Brugge, Sint-Jakobsstraat 36, www.republiekbrugge.be.

/

3. Nomad

Brugge gastronomie eten restaurant

Nicol’ Andrea

Nomad staat voor No Ordinary Meals and Drinks. Hier proef je groenten uit hun eigen bioboerderij (De Hogen Akker) verwerkt in dagverse klassiekers (gedurfde twist incluis!). Inspiratie deden de uitbaters op in Kaapstad, waar ze een zestal jaar woonden. Dat maakt meteen van Nomad hét eetadres voor een perfecte Cape Malay Chicken.

Nomad, t Zand, www.nomadbrugge.be.

/

4. Juliette’s

Brugge gastronomie eten restaurant

Facebook / Juliettes artisanale koekenbakkerij

Wat ruikt er lekkerder dan versgebakken koekjes? Bij Juliette’s is er elke ochtend hetzelfde smakelijke ritueel. Naar grootmoeders voorbeeld gaan verse eitjes bij de beste boter om zo tot een zuiver, artisanaal product te komen. Geen toevoegingen, geen smaakversterkers, maar echte, natuurlijke smaakbommetjes. Wij gingen naar huis met een portie Brugse dentelles en kletskoppen in onze shoppingtas!

Juliette’s, Wollestraat 31A, www.juliettes.be.

/

5. Gastrobar Hubert

Brugge gastronomie eten restaurant

gastrobar-hubert.be

Beter een goede buur dan een verre vriend, dachten chef Henk van Oudenhove en zijn echtgenote Veronique. Dus installeerden ze, naast hun sterrenzaak Sans Cravate, nu Hubert, een gastrobar die onder hetzelfde vaandel vaart maar met een democratischere kaart.

Op het menu staan eenvoudige gerechten. De open keuken met draaiend spit en de inrichting van de gastrobar, maken het concept casual en gemoedelijk. Reserveren is hier niet nodig. Gewoon aanschuiven en genieten, is de boodschap.

Gastrobar Hubert, Langestraat 155-159, www.gastrobar-hubert.be.

/

6. Riesling & Pinot

Brugge gastronomie eten restaurant

Facebook / Riesling en Pinot

Sommelier Casimir Dusart schenkt in deze wijnbar/wijnwinkel uitsluitend Duitse Riesling- en Pinottoppers. Voor de bezielers een duidelijke keuze, voor de klant ongetwijfeld een ontdekkingsreis.

Op de wijnkaart een selectie van 40 wijnen op fles. Proeven kan per glas met een keuze uit een vijftiental wijnen. Sommige daarvan kan je kopen in de wijnwinkel. Ook aan hapjes is gedacht, perfect in harmonie met de geschonken wijn.

Riesling & Pinot, Hoogstraat 33, www.riesling-pinot.be.

/

7. Bistro Refter

Brugge gastronomie eten restaurant

Facebook / bistrorefter

In 2016 stopte chef Van Hecke met De Karmeliet en maakte een doorstart met Bistro Refter. Hier vind je een hoogwaardige brasseriekeuken met een daarop perfect afgestemde wijnkaart. Je luncht of dineert er in een smaakvol aangekleed interieur of bij mooi weer op het besloten terras. Het keuzemenu is hoogstaand, met Frans-Belgische klassiekers vanaf 37 euro.

Bistro Refter, Molenmeers 2, www.bistrorefter.com.

/

8. Nxt Door

Brugge gastronomie eten restaurant

nxtdoor-restaurant.be

Welkom in de wereld van de streetfood. Chefs Tom, Jeroen en Tom toveren experimentele gerechtjes van overal ter wereld op je bord, van Yakitori-spiesjes en Nobashi-garnalen in een tempurajasje tot Peking Duck met munt en koriander, en rundsburgers met secret sauce. Bij de desserten zien we banana pancake, BBQ-ananas met karamel, vanille-ijs en blueberry muffins. Get ready for a streetfood experience!

Nxt Door, West-Gistelhof 21, www.nxtdoor-restaurant.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brugge, Food, Gastronomie, Hotspots, Restaurants.