Fiera: het restaurant dat een citytrip naar Antwerpen waard is
© Chantal Arnts

Fiera: het restaurant dat een citytrip naar Antwerpen waard is

Leestijd: 1 min

De imposante handelsbeurs onderging een majestueuze renovatie, eentje waarvan je denkt: "Waarom gebeurde dit niet eerder?"  In de voormalige schippersbeuk, een zijbeuk van de Handelsbeurs, opende vorige week het restaurant Fiera (Italiaans voor 'het betere beursgebouw').

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Fiera (@fiera_antwerp) le

Schippers van over de hele wereld verhandelden in de Handelsbeurs sinds eind 19e eeuw hun goederen. Een beurs is per definitie een plek waar verschillende invloeden en nationaliteiten samenkomen en dat vertaalde J&M catering – die de catering van Fiera op zich nemen – ook naar de menukaart. Vanuit dit historisch perspectief mikt Fiera op de wereldburger uit Antwerpen en ver daarbuiten.

Want niet alleen wat je op je bord krijgt is de moeite waard voor een trip naar de koekenstad, maar ook het unieke interieur draagt bij aan de totaalbeleving.

/

Essentiel & Ann Demeulemeester

Het schitterende interieur, met velours zetels, een authentieke vloer en indrukwekkende plafonds, werd ontworpen in samenwerking met architecte Cathérine Verbraeken. Op haar Instagramaccount schreef ze:

“Historical mosaic as the most generous source of inspiration”.

Het porselein, glaswerk en bestek zijn van de hand van modeontwerpster Ann Demeulemeester. En tot slot is ook de kledij van de vrouwelijke bediening van Belgisch label Essentiel Antwerp.

/

Eerlijke keuken zonder franje

J&M Catering, al 7 jaar op rij de nummer 1 eventcateraar in België – neemt de catering voor zijn rekening en gaat voluit voor gerechten uit alle windstreken. Fiera staat voor een herkenbare, pure, eerlijke en product­georiënteerde keuken zonder franje.

Krachtige, mooie en kwalitatieve producten sieren de kaart. De invloeden zijn werelds en gebaseerd op de producten die vroeger in de Handelsbeurs verhandeld werden. Vegetarische en vegan gerechten krijgen een prominente plaats op de kaart.

/

Praktisch:

De menukaart biedt voorgerechten rond de 20 euro en hoofdgerechten rond de 30 euro, maar er is ook een aparte kaart aan de bar waar je kleinere hapjes kan bestellen.

Fiera is tegen de lente 7 dagen op 7 geopend. Tot dan is het restaurant gesloten op zondag en maandag. Reserveren is niet verplicht, maar wel aangeraden voor grote groepen.

Meer info & reservaties: www.fiera.be

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Antwerpen, Fiera, Restaurant.