Crush of the Day: de sneakercollectie van Veja x Bellerose
© Veja

Crush of the Day: de sneakercollectie van Veja x Bellerose

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Wanneer twee geliefde modemerken een samenwerking aangaan, kunnen wij dit alleen maar toejuichen. Het Franse sneakermerk Veja en het Belgische lifestylelabel Bellerose maken samen een limited-edition sneakercollectie. Want niemand heeft ooit genoeg sneakers, toch?

Het succes van Veja

De sneakers van Veja zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Straf, als je weet dat het label niets uitgeeft aan reclamekosten. De sneakers verkopen zich als het ware zelf.

De oprichters en jeugdvrienden Sébastien Kopp en François-Ghislain Morillion besloten in 2004 de sprong te wagen met een startkapitaal van amper 5000 euro en zonder een greintje modekennis. Flash forward naar 14 jaar later: ze zijn geslaagd in hun missie om volledig eerlijke én populaire sneakers op de markt te brengen waarvan er al 1,7 miljoen paar verkocht zijn.

Ook Marie Claire is groot fan van het merk: Veja was al 3 keer eerder onze ‘Crush of the Day’! Crush of the Day: De vegan shoes van Veja, Crush of the Day: De rollersneakers van Veja & Flaneur en Crush of the day: de fleurige ecologisch sneaker van VEJA x Deyrolle

De sneakercollectie van Veja x Bellerose

Bellerose geloofde van bij de start in het potentieel van de sneakers en verkocht ze dan ook als eerste in hun winkels. Bellerose verkoopt high-end kwalitatieve kledij met belang voor materiaalkeuze en duurzaamheid. Een gedeelde visie leidde tot de herinterpretatie van de klassieke Veja V-10 sneaker, ontworpen door Derek Van Heurck. De sneaker werd gemaakt in Brazilië, met zolen van wild rubber afkomstig uit het Amazoneregenwoud. De witte schoenen hebben een fluorescerende oranje V en een blauw accent aan de achterkant. Er komt ook een kindermodel uit: het wordt een velcromodel dat bestaat uit de herfsttinten bordeauxrood en het V-logo in marineblauw.

marieclaire_vejaxbellerose

Pers

marieclaire_vejaxbellerose

Pers

Voor het volwassen model betaal je 125 euro en het kindermodel kost 70 euro.

Kijk ook eens naar de collectie door de ogen van 4 tekentalenten!

 

Groot sneakerfan? Hotspot: sneakers koop je voortaan bij Solebox in Brussel en Nieuwe sneakerstore Size? opent deuren in Antwerpen

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bellerose, Mode, Sneakers, Trends, Veja.