Neuhaus brengt Coffee & Pralines collectie uit
© Unsplash

Neuhaus brengt Coffee & Pralines collectie uit

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Heb je ook graag iets zoets bij je koffie? Ben je zot van chocolade? Super, want de twee passen perfect bij elkaar! Verwen jezelf vanaf nu dus dubbel en dik bij je volgende koffiepauze door er telkens een stukje chocola bij te eten.

A match made in heaven

Een koffie met een brownie of een stukje chocoladecake of pure chocolade… Oké, je begrijpt het wel, wij drinken onze koffie het liefst in combinatie met een lekkernij gemaakt van chocolade. Het is geen geheim dat deze twee elkaar perfect aanvullen. De smaakcomponenten in koffie en in chocola komen overeen, wat maakt dat ze beter tot uiting komen als je ze combineert. Wist je dat koffie tot 800 verschillende smaakcomponenten bevat? Wanneer je nu dezelfde smaakcomponenten van een koffiesoort en een stuk chocolade bij elkaar brengt, kom je tot dé ultieme smaaksensatie.

Neuhaus x Cross Roast

Ook Neuhaus heeft begrepen dat koffie hun chocolade nog beter tot zijn recht laat komen. Ze sloegen de handen in elkaar met Cross Roast en brachten een Coffee & Pralines collectie op de markt. Neuhaus en Cross Roast hebben op zijn minst één ding gemeen: een enorme passie voor hun product, of dat nu chocola of koffie is. Een studie uit 2017 van Ivox toont aan dat een derde van de Belgische pralines geconsumeerd wordt met koffie. Waarom dan geen pralines maken die perfect bij twee verschillende koffiesoorten passen, dachten ze bij Neuhaus.

Zo heeft de Santa Rosa koffie uit Brazilië een zoete ondertoon van melkchocolade en hazelnoot en wordt deze gecombineerd met pralines van Brazilaanse cacao (67%) met onder andere limoen, speculaas en karamel. Als je niet zo’n zoetekauw bent probeer je liever de Finca el Para koffie uit Colombia, die bitterder is van smaak en dus ook wordt gegeten met bitterdere pralines.

marieclaire_neuhaus

Pers

Wil je graag nog meer weten over deze samenwerking? Alle informatie vind je hier!

 

Eet je graag een gezonde maaltijd na je koffiepauze? Snel en gezond: 3 heerlijke gerechten in minder dan 7 minuten

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Chocolade, Eten, Koffie, Lifestyle.