Crush of the day: de fleurige ecologische sneaker van VEJA x Deyrolle
© Pers

Crush of the day: de fleurige ecologische sneaker van VEJA x Deyrolle

Leestijd: 1 min

Het ecologische VEJA gaat dit najaar in zee met het Franse instituut Deyrolle, dat al sinds 1831 fungeert als observatiecentrum en rariteitenkabinet. Samen lanceren ze een unieke capsulecollectie met een vrolijke vlinderprint die gebaseerd is op de natuur en verwijst naar het Franse rariteitenkabinet.

Deze lente kiezen we volop voor sneakers met vrolijke prints aan onze voeten! Het Franse VEJA ging de samenwerking aan met het eveneens Franse instituut Deyrolle en samen creëerden ze een ecologische capsulecollectie met een leuke en unieke print.

Veja is Portugees voor ‘kijk’. Het merk nodigt je dan ook uit om te kijken. Kijken naar deze unieke ecologische sneakers en ontdekken van hoe ze precies tot stand kwamen. En kijken naar de schoonheid van de natuur die ze bij het eeuwenoude instituut Deyrolle zo hoog in het vaandel dragen. Hun missie is om mensen aan de hand van natuurpracht te inspireren en daar zijn ze, naar onze bescheiden mening, met deze nieuwe collectie wonderwel in geslaagd.

De collectie bestaat uit twee sneakers voor volwassenen, de Esplar en de Holiday, en er bestaat ook een versie van de Esplar met velcro voor kinderen. De schoenen zijn milieuvriendelijk en ook heel stijlvol. De sneakers zijn gemaakt uit een mengeling van het duurzame materiaal Lyocell en van zijde ontwikkeld in een familiebedrijf in Brazilië. Lyocell is een duurzame vezel die wordt gewonnen uit cellulose van houtsnippers van de Eucalyptusplant.

De volledige capsulecollectie is bedrukt met een fladderende vlinderprint waar je spontaan vrolijk van wordt. De print verwijst naar de prachtige en indrukwekkende collectie insecten die je kan aanschouwen in het instituut Deyrolle. De sneakers voor volwassenen kosten 165 euro per stuk, het paar voor kinderen is verkrijgbaar vanaf 89 euro.

De VEJA x Deyrolle capsulecollectie is vanaf begin april te koop bij Morrison in Antwerpen, Twiggy in Gent of Prive Joke en Orlanda in Brussel.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Ecologische sneaker, Sneakers, Veja, Veja x Deyrolle.