Hotspot: sneakers koop je voortaan bij Solebox in Brussel
© Instagram @solebox

Hotspot: sneakers koop je voortaan bij Solebox in Brussel

Door Yasa Allameh en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Op 30 september opende de nieuwe Solebox in het centrum van Brussel zijn deuren. De dag daarvoor deelden ze op een originele wijze heerlijke frietjes uit: in een schoendoos van Nike. Maak snel kennis met het bijzondere sneakerconcept.

Alle liefhebbers van sneakers hebben opnieuw een excuus om een dag te gaan shoppen in onze Belgische hoofdstad. Sinds enkele dagen is Brussel namelijk een nieuwe hotspot rijker, want Solebox, een boetiek die oorspronkelijk werd opgericht in Berlijn door Hikmet Sugoer in 2002, opende een vestiging in het hart van de stad.

Solebox hit the bank 💰✨(see my IG stories for more about this new store) | #girlonkicks @solebox #soleboxbrussels

Een bericht gedeeld door Sanne Poeze • GirlonKicks.com (@girlonkicks) op

Het concept? De volledige winkel ziet eruit als een bank, maar dan een voor sneakers. Er is bijvoorbeeld een bankautomaat in de winkel, bewakingscamera’s, loketten omgevormd tot kassa’s en dat alles in een somber, maar stijlvol decor dat kan tippen aan die van de meest luxueuze bankfilialen. Tot nu toe bestaan er slechts 5 winkels van de keten over de hele wereld, waaronder dus één in Brussel.

Elke winkel van de keten heeft een volledig ander concept. In Amsterdam is de volledige boetiek omgetoverd tot een sneakerlaboratorium. In Berlijn zie je een soort voorraadkast, waarbij je je gewenste paar schoenen kan laten selecteren door een robot. Die in München lijkt dan weer op een kunstgalerij en in Wenen stap je binnen in een echte schoenengrot.

Wij waren alvast razend benieuwd om het concept in Brussel te verkennen en we werden niet teleurgesteld. De boetiek transformeert de sneakers in kleine kostbaarheden die elk hun eigen kluis in de muur hebben. Kortom, dit is hét paradijs voor sneakers. Je vindt de nieuwe Solebox vlak naast de Nieuwstraat. Nu weet je dus waar je je volgende paar droomsneakers zal vinden!

Air Max 97 x UNDFTD Deadstock Section Solebox Brussels – 30.09.17

Een bericht gedeeld door Scott Kirk (@duxak) op

Solebox, Adolphe Maxlaan 86, 1000 Brussel, www.solebox.com.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Brussel, Sneakers, Solebox.