Crush of the day: Façon Jacmin x Cloud Nine ’20
© FAÇON JACMIN

Crush of the day: Façon Jacmin x Cloud Nine ’20

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

De nieuwe collectie voor deze lente en zomer - 'Cloud Nine'van het Belgisch denim fashion label FAÇON JACMIN, is met zijn texturen en prints een absolute ommekeer voor designer Alexandra Jacmin. Benieuwd naar Jacmin's nieuwe favoriete stof? It's all about jeans!

De contrasterende texturen en motieven geven diepte aan het stevige denim en vormen zo een harmonieus geheel. Kijk even mee!

/

FAÇON JACMIN

Façon Jacmin is een eigenzinnig denimlabel voor vrouwen. Het verhaal van het label begon met twee tweelingzussen die een enorme passie voor denim deelden. Alexandra Jaqmin studeerde als modeontwerpster af aan La Cambre in Brussel en deed werkervaring op bij Maison Margiela en Jean Paul Gaultier. Haar tweelingzus Ségolène koos voor een volledig andere richting. Met haar opleiding als burgerlijk ingenieur en een achtergrond in consultancy, is zij de ondernemende zus van het label.

<<Lees ook – Quarantaine trend: de DIY bleached jeans>>

/

Denim is a way of life

Bedrukte riemen op criss-cross jeans, patronen met ronddwalende tijgers en dit allemaal geïnspireerd op Katsushika Hokusai’s en de ‘Tiger and the Moon’, die van onder een colbertjas verschijnen. De denimvest kan worden omgetoverd … De mouwen kan je demonteren én transformeren in een jurk of top. Duurzaam, want met 1 item kan je meerdere kledingstuks verkrijgen!

Een bermuda short creëert een speelse en casual look, terwijl extravagante vleermuismouwen en gesofisticeerde schoudervullingen zorgen voor een vastberaden attitude. Wil je het wat ingetogener? Dan zijn de iconische stukken zoals de Ruby, een jurk met rits van onder tot boven en de Patti, een getailleerde broek misschien wel iets voor jou?

De ‘Cloud Nine’ collectie van FAÇON JACMIN is momenteel verkrijgbaar via hun online webshop.

Lokaal shoppen in tijden van corona is een tip die we zeker willen meegeven! #ikkoopbelgisch

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Crush of the day: O My Bag brengt duurzame nano-tas op de markt

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cloud Nine '20, Façon Jacmin, Ikkoopbelgisch, Ss2020.