Citytrip: wat te doen in Sevilla
© Unsplash

Citytrip: wat te doen in Sevilla

Leestijd: 4 min

Ben je voor dit najaar nog op zoek naar een leuke, zonnige én budgetproof citytrip? Boek dan snel je vlucht naar het Spaanse Sevilla. In de bruisende stad, bekend om zijn vurige flamenco en heerlijke tapas, valt er altijd iets te beleven. Zet deze leuke activiteiten alvast maar op je agenda!

Nog meer reisinspiratie nodig? Lees dan hier onze tips voor een citytrip naar Boedapest.

Neem Instagram-waardige foto’s in Real Alcázar

Tijdens een bezoek aan Sevilla moet je Real Alcázar, het koninklijke paleis, gewoon gezien hebben. Het prachtige paleis is al sinds 1987 UNESCO Werelderfgoed en wordt nog steeds gebruikt als de koninklijke familie in de stad verblijft. In het prachtige paleis en de bijhorende tuinen kan je uren verdwalen en je verwonderen aan de architectuur. Binnen de muren en de tuin smelten de Moorse invloeden samen met invloeden uit de middeleeuwen en de renaissance. De unieke details en kleurrijke tegelmuren zijn ideaal om enkele Instagram-waardige foto’s te maken. Een goede tip: reserveer je ticket op voorhand via hun website om lange wachtrijen te vermijden!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

« architecture D A Y » ———————————————————————— Do you recognize that place ? . . It’s impossible to not go there if you are visiting Sevilla ! . . The famous REAL ALCAZAR ! A wonderful and huge palace with this beautiful mudéjar architecture I already talked about… . That shot was taken in the “patio de las Doncellas”, the most photographed room of the palace ! . . . . . . 📸 @wander_fanny . . . . . #realalcazar #realalcazardesevilla #alcazardesevilla #andalucia #sevilla #visiting #patiodelasdoncellas #travelers #travelblog #travelpic #travelguide #travelholic #españa #travelerslife #exploretheworld #exploreeverything #traveltheworld #roamtheplanet #travellife #seville #borntotravel #roamtheplanet

Een bericht gedeeld door ~ F A N N Y ~ (@wander_fanny) op

/

Drink een tinto de verano, met uitzicht

Tinto de verano is wellicht het meest typische Spaanse zomerdrankje ooit. Het overheerlijke drankje bestaat uit rode wijn en bittere limonade en is de ideale verfrissing tijdens je citytrip. Op een gezellig plein met uitzicht op de Iglesia Colegial del Salvador kan je terecht in La Antigua Bodeguita. In het traditionele, een tikkeltje ouderwetse café kan je tussen de locals van het frisse drankje genieten. Vergeet na je drankje zeker de kerk niet te bezoeken. De decadente binnenkant van de eenvoudige kerk zal je verbazen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

. *LANDING IN MADRID* What’s better than a drink (or two 😜) after a busy day at school or work. Our favourite drink for a summer evening is tinto de verano. Tell us, what’s yours? . . ¿Qué hay mejor que tomarse una copa (o dos😋) después de un largo día en la escuela o el trabajo? Nuestra bebida favorita para ésta época es el tinto de Verano. Dinos, ¿Cuál es la tuya? . . #livinglavidalocaltours #madrid #student #studentlife #drinks #wine #beer #tintodeverano #lovemadrid #explore #discover #visitspain #citylife #citlylifemadrid #madridcity #madridlife #madridspain #madrilenicious #spain #vidamadrid #spainlife #españa #lifeexperience #neverstopexploring #madridgrafias#ig_madrid_cit #ok_madrid #total_madrid #loves_madrid #madridseduce

Een bericht gedeeld door Living la vida local tours (@livinglavidalocaltours) op

/

Voel je klein op Plaza de España

Ook een uitstapje naar het monumentale Plaza de España mag niet ontbreken tijdens je citytrip naar Sevilla. Het halvemaanvormige plein werd in 1929 gebouwd ten ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Het enorme plein heeft een doorsnee van 200 meter en wordt omringd door enkele prachtige gebouwen. Je voelt je meteen erg klein op het reusachtige, magische plein. Je kan er de mooie fresco’s bekijken, gewoon even relaxen op het gras of met een bootje onder de bruggen varen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Plaza De España Sevilla Seville, Spain 🇪🇸 #PlazaDeEspañaSevilla #Seville #Spain

Een bericht gedeeld door Buddy1.0 (@travelbud1.0) op


/

Ontdek de passie van flamenco

Je kan geen bezoek hebben gebracht aan de Spaanse stad, zonder kennis te maken met het passionele flamenco. Andalusië is de bakermat van flamenco en daarom moet je in Sevilla wel een flamencoshow bezoeken of zelf de dans leren. Af en toe zie je in het straatbeeld een flamencodanseres, maar voor het echte werk bezoek je best een flamencobar of koop je tickets voor een show. Flamenco is veel meer dan dans alleen, ook de zang en muziek is een belangrijk onderdeel van de vurige passie. Doe op voorhand even wat research, zeker als je op zoek bent naar een echt professionele show.


/

Bekijk de stad vanuit de Giralda Toren

Voor het mooiste uitzicht op Sevilla moet je eerst de Giralda Toren beklimmen. In de 97 meter hoge toren vind je geen trappen, maar naar boven hellende gangen. Nadat je maar liefst 34 gangen door bent gegaan, kan je jezelf belonen met een adembenemend uitzicht op de Spaanse stad. De klokkentoren is een onderdeel van de bekende Kathedraal van Sevilla, de op twee na grootste kerk van Europa.

/

Tapas!

Een reis naar Spanje zou niet hetzelfde zijn zonder af en toe te genieten van lekkere tapas. Wie begint er nu niet spontaan te watertanden als je denkt aan patatas bravas, pan con tomate of iberico ham? Ook in Sevilla zijn er heel wat fantastische culinaire adresjes om te ontdekken, en niet enkel op het vlak van tapas. Onze aanraders: La Chalá, voor klassieke tapas op een rustig en gezellig plein, Cocome, voor een lekker en gezond ontbijt en Filo, voor de perfecte lunch.

 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Citytrip, Real Alcazár, Sevilla, Spanje.