Citytrip: wat te doen in Boedapest
© Unsplash

Citytrip: wat te doen in Boedapest

Door Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

De Hongaarse hoofdstad Boedapest heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot een van de populairste bestemmingen van Oost-Europa. De stad aan de Donau is de perfecte bestemming voor een citytrip. Mooie locaties, een gezellige sfeer en ontspannende baden; Boedapest heeft het allemaal. Plan je een bezoek, dan geven wij je alvast een paar activiteiten mee die je zeker op de agenda moet zetten.

P.S. Meer reiskriebels? Lees ook: 7 klassieke vakantiebestemmingen en originele alternatieven

Kom tot rust in de Gellert spa

Boedapest staat bekend om zijn vele badhuizen. De meeste inwoners van de stad brengen dan ook wekelijks een bezoek aan een van de vele thermen. De Gellert spa is zonder twijfel het meest luxueuze badhuis van Boedapest.

Het Gellert heeft verschillende binnen-en buitenzwembaden, maar ook de architectuur van het gebouw is absoluut de moeite waard. Hou er wel rekening mee dat mannen en vrouwen hier niet samen mogen baden, behalve in het gewone zwembad. Naast zwemmen en ontspannen, kan je hier ook verschillende behandelingen en massages boeken.

/

Drink een spotgoedkope cocktail in de Szimpla Kert

De Hongaarse hoofdstad bruist van het leven, ook ’s nachts. Een bekend fenomeen in Boedapest zijn de ruin pubs. Het zijn gezellige bars in oude gebouwen die vaak zijn ingericht met allerlei antieke meubelen, oude rommel en grappige deco-items.

De bekendste ruin pub is de Szimpla Kert, een prachtige locatie die je zeker moet bezoeken. Het café heeft een gezellige binnentuin, waar het tijdens de warme maanden aangenaam vertoeven is. Je zal er zonder twijfel je ogen uitkijken naar al de gekke decoratiestukken. Hier kan je niet alleen genieten van heerlijke cocktails aan spotgoedkope prijzen, waterverstuivers zorgen tevens voor de nodige verkoeling.

/

Dans tot in de vroege uurtjes in Instant

Een andere bekende ruin pub is de Instant club. Instant bestaat uit verschillende herenhuizen die met elkaar verbonden zijn via binnentuinen. ’s Nachts verandert de Instant club in een gigantische feestplek waar je tot in de vroege uren kan dansen met honderden andere toeristen.

Het leuke aan de club is dat er meerdere danszalen zijn, waar telkens een andere stijl muziek wordt gedraaid. Zin om zwoel te dansen op salsamuziek of wil je liever wild springen op rockmuziek? Bij Instant kan het allemaal! 

 

/

Bewonder het uitzicht vanaf de Gellértberg

De stad Boedapest staat vol met prachtige bruggen en gebouwen. Het beste uitzicht op de stad krijg je vanaf de Gellértberg, dat ook het hoogste punt van de stad is. Vanop een hoogte van 235 meter geniet je van een uitzonderlijk uitzicht op Buda, Pest en de Donau.

Om de top te bereiken, moet je wel even een inspanning doen. Te voet bereik je het via enkele kronkelpaden, een intensieve, maar leuke wandeling. Er zijn ook toeristenbussen die tot op de berg rijden voor mensen die minder goed te been zijn of liever geen grote inspanning doen in de hitte.

#fireworks #budapest #hungary #0820

Een bericht gedeeld door David Bodnar (@davidbodnar) op


/

Word sprakeloos door het Parlement

Het Hongaarse parlementsgebouw in Boedapest is zonder twijfel het mooiste en meest onderhouden gebouw van de stad. Het kolossale gebouw wordt gebruikt voor de vergaderingen van het Huis van Afgevaardigden. Het plein rond het parlement is onlangs volledig vernieuwd, waardoor het nog meer opvalt hoe indrukwekkend het gebouw wel is. De binnenkant van het parlementsgebouw is nog mooier en gratis te bezichtigen voor Europeanen.

Tijdig reserveren is wel een must, tijdens het hoogseizoen boek je best enkele weken op voorhand al een ticket. Het gebouw kan trouwens een belletje doen rinkelen voor wie vaak Londen bezoekt. De ontwerper van het Hongaarse parlement liet zich namelijk volop inspireren door het Britse voorbeeld.

najdi pat rozdielov mezdi tymto a tym nasim #budapestparliament #budapest #hungary #architecture

Een bericht gedeeld door Michaela P. (@misel_p) op

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boedapest, Citytrip, Reizen.