Vergeet Lissabon, dit zijn onze 7 favoriete adresjes in Cascais
©

Vergeet Lissabon, dit zijn onze 7 favoriete adresjes in Cascais

Door Laura de Coninck
Leestijd: 2 min

Op een halfuurtje treinen van het centrum van Lissabon ligt het sympathieke Cascais, een vissersgemeente waar de vis op je bord zo vers is dat hij haast nog spartelt. Maar je kan hier ook gezellig winkelen, naar het strand gaan,  surfen of aan een wijntje sippen.

Dit stuk verscheen in het februarinummer van Marie Claire België.

Beeld: An Eisendrath

/

#1. Lucky’s Guest House

In een woonwijk in Estoril, vind je dit erg persoonlijk ingericht stekje. Een landhuis en twee bungalows bieden plaats aan acht verschillend ingerichte kamers. Maria, de hartelijke gastvrouw, is een gepassioneerd Muay Thai boxing coach, dus wie allerhande bokstechnieken wil leren, is hier op zijn plaats. Wie zich liever niet uitleeft in de boksring, kan terecht in de gezellige zithoeken of aan het kleine zwembad.

cascais-adresjes-portugal-marieclaire

An Eisendrath

R. Galiza 180, 2765-126 Estoril, tel +351 21 5844400.

Meer reisnieuws? Lees ook: Comporta, het nieuwe Ibiza. 

/

#2. Bafureira

Zeg niet zomaar sushi tegen deze contemporary Japanese cuisine. Na het proeven van deze ceviche, wil je voortaan rauwe vis bij het ontbijt. De beste chef en de beste ober van de streek zorgen voor een culinaire topervaring, met veel oh’s en ah’s tot gevolg. Het restaurant ligt aan een drukke baan, maar binnen is het een oase van rust met zicht op zee. In de zomer kan je ook plaatsnemen op het terras aan het strand.

cascais-adresjes-portugal-marieclaire

An Eisendrath

Praia da Bafureira, Av. Marginal, 2775-239 São Pedro Do Estoril, Cascais, tel +351 21 4525209.

/
#3. Zonsondergang aan Guincho Beach

Op 6 kilometer van het stadscentrum van Cascais ligt het Guincho strand met de meest spectaculaire zonsondergangen. Dit mag je niet missen, zeker als je van een fietstochtje of een wandeling houdt. De reusachtige golven zijn een trekpleister voor adrenalinesurfers. Niet bepaald een veilige plek om met kleine kinderen te gaan pootjebaden. Wie er zich toch aan waagt, tekent voor natte broekspijpen en koude voeten, het zeewater stijgt nooit boven de 19 graden. Ooit was deze plek het dramatische decor voor een al even dramatische scène uit een James Bondfilm.

cascais-adresjes-portugal-marieclaire

An Eisendrath

Lees ook: Citytrip: wat de doen in Sevilla? 

/

#4. Reserva da Villa

Op een uitstekende rots, pal voor de Atlantische oceaan en in het hartje van het dorp, ligt de prachtige 19de-eeuwse Villa Cascais. Ooit bewoond door de beroemde Portugese schrijfster Maria Amàlia Vaz de Carvalho, nu omgebouwd tot een restaurant in verschillende tinten blauw. Naast heerlijk, chic en toch goedkoop dineren, kan je hier ook wijn degusteren. Druk op de knop van een automaat, en je schenkt jezelf een proevertje, een half glas of een vol glas in van het ruime assortiment Portugese wijnen. Wie een glas te veel op heeft, kan de nacht doorbrengen in een van de blauwe kamers van het guesthouse.

cascais-adresjes-portugal-marieclaire

An Eisendrath

R. Fernandes Thomás 1, 2750-342 Cascais.

/

#5. House of Wonders

De Nederlandse Anneke miste groenten in de Portugese keuken en startte met een eigen vegan restaurant. Van overal ter wereld voert ze de meest kwalitatieve en biologische ingrediënten in. Je kiest voor een buffet van diverse groenteschotels, een lekkere ‘shakshuka’-ovenschotel of voor een snelle hap. Eten zelf doe je binnen of op een van de drie ruime terrassen. Proef zeker van de sangria van het huis. En de chia cheescakes zijn om duimen en vingers bij af te likken.

cascais-portugal-adresjes

An Eisendrath

Largo da Misericordia 53, 2750-642 Cascais.

Lees ook: Citytrip: wat te doen in Boedapest? 

/

#6. White and Voodoo

Wie de tijd neemt om in deze conceptstore kledingstukken te passen van het eigen kledinglabel, merkt snel dat ze niet alleen elegant ogen maar ook erg goed zitten. Daarnaast verkopen ze ook meubels, juwelen, gadgets en parfums – van een speciaal voor hen gecreëerde lijn.

An Eisendrath

Travessa da Alfarrobeira 2ª, 2750-079 Cascais.

/

#7. IJsjes van Santini

Het ijs van Santini is op Tripadvisor verschillende malen uitgeroepen tot het beste ijs ter wereld. Qua zoetigheden heeft Portugal dus nog meer in huis dan de lekkere pasteis de Belem!

cascais-portugal-citytrip-adresjes

An Eisendrath

Av. Valbom 28F, 2750-508 Cascais.

Praktisch

Je vliegt naar Lissabon en neemt daar de trein of een taxi naar Cascais. Op een half uur ben je er. Een combi Lissabon-Cascais  is een aanrader.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Cascais, Escape, Lifestyle, Portugal.