Comporta, het nieuwe Ibiza
©

Comporta, het nieuwe Ibiza

Leestijd: 1 min

Ibiza is te druk en te populair geworden en, geef toe, je hebt geen zin om tijdens je vakantie Pieter Loridon ergens tegen het (ontblote) lijf te lopen? Dan is Comporta misschien wel de geknipte strandvakantie. Of hoe de gemeente in Portugal snel aan het uitgroeien is tot populaire bestemming. 

Op een goed uur rijden van de luchthaven van Lissabon ligt het stadje Comporta, op het schiereiland Tróia in de Alentejostreek. De streek haalt een groot deel van zijn inkomsten uit rijst, visvangst en zout, maar krijgt de laatste jaren steeds meer toeristen over de vloer. Die worden aangetrokken door de parelwitte stranden, rust en de lazy atmosfeer. In tegenstelling tot Ibiza moet je hier niet zijn om te fuiven. Je komt naar Comporta om rustig van het strandleven te genieten in een strandbar, flamingo’s en ooievaars te spotten, wat te golfen, te surfen of paard te rijden en te genieten van organisch en lokaal geteelde producten. En dat doe je in aangenaam gezelschap: ondermeer Christian Louboutin heeft hier een vakantiehuis laten bouwen. (Met respect voor de omgeving, want dat is belangrijk in deze streek.) En ook prinses Caroline van Monaco brengt hier elke zomer wat tijd door.

Met Comporta wordt trouwens de hele streek rond het stadje bedoeld, met naast Comporta zelf ook Pego, Carvalhal, Brejos, Torre, Possanco en Carrasqueira. Wij brachten één nacht door in de streek en verzamelden deze adresjes.

Eten

De keuken hier is, net zoals in de rest van het land, eenvoudig en puur. Verwacht je aan vis, vis en nog eens vis. Van gefrituurde visballetjes over scheermesjes tot gegrilde plaatselijke vis.

O Dinis (Praia Do Carvalhal, Grandola)

Een familierestaurant pal op het strand waar enkel vis wordt geserveerd die die dag werd gevangen. No-nonsense bediening.

O Dinis Portugal

Lunch with a view bij O Dinis.

SAL 

Dé plek waar hip Comporta op zondag gaat lunchen. Verse vis en schaaldieren, lekkere rosé, vriendelijke bediening en een gezellige bohosfeer.

SAL restaurant comporta portugal

Een vleugje boho bij SAL. Copyright foto: SAL.

Logeren

Hotel Sublime Comporta Country House Retreat

Luxueus hotel met respect voor zijn omgeving en de natuur. Momenteel heeft het 14 kamers en suites, maar het hotel is ook vakantievilla’s aan het bouwen op zijn domein. In de spa kan je terecht voor een heerlijke massage, een saunabeurt of in het kleine binnenzwembad. Buiten geniet je van de infinity pool. Het restaurant serveert plaatselijke specialiteiten.

hotel sublime comporta

Eén van de veertien kamers. Copyright: Hotel Sublime Comporta.

Souvenirs

Minimercado Gomes (Rua do Comércio, 2 Comporta & Arredores)

Wat koop je als je in Portugal bent? Sardientjes in blik, natuurlijk! Deze minisupermarkt is een miniatuurversie van een luxueuze foodhall met sardientjes van Minerva, ambachtelijke charcuterie, lekker fruit, kaas, koekjes en nougat. De winkel verkoopt ook met de hand gemaakt porseleinwerk en rieten tassen en manden waarvoor de streek bekend staat.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Comporta, Portugal, Reizen, Travel.