Brussels Art Fair BRAFA: kunst en design uit 15 landen
© Dave Bruel

Brussels Art Fair BRAFA: kunst en design uit 15 landen

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

De Brussels Art Fair BRAFA is een van de meest prestigieuze kunstbeurzen in Europa. Voor haar aanbod aan 'schone kunsten', antiek, modern en hedendaags werk en design, staat deze wereldwijd hoog aangeschreven. Dit jaar vindt de beurs plaats van 19 tot en met 26 juni 2022 in de Brussels Expo aan de Heizel. Acht dagen lang stellen er 115 bekende galeries uit 15 landen hun mooiste stukken voor.

Goed nieuws voor liefhebbers: na twee jaar met alternatieve, coronaproof initiatieven is BRAFA dit jaar terug in haar originele vorm. Ondanks de locatie- en seizoenswijziging belooft deze 67ste editie buitengewoon te worden. Door de verscheidenheid en eigenheid van cross-collecting kan BRAFA zich onderscheiden door een mix van stijlen en periodes. Er worden meer dan 20 specialiteiten aangeboden, van archeologie tot hedendaagse kunst en design. De beurs trekt een divers publiek aan: bijzondere kunstverzamelaars, nieuwe kopers en kunstliefhebbers die reikhalzend uitkijken naar wat er op de markt is. De verwachtingen liggen hoog, tot nu toe werden er op elke editie van de beurs steeds meer dan 15.000 stukken verkocht.

De Belgische nieuwkomers

Vanuit Belgische hoek stellen er zich zes nieuwkomers voor op de Brussels Expo. Collectors Gallery, op de Brusselse Zavel, is gespecialiseerd in juwelen en kunst- en designvoorwerpen uit de 20e en 21e eeuw. Ze toont draagbare kunstvoorwerpen, alsook een belangrijke verzameling sieraden van Belgische edelsmeden. Thomas Deprez verleidt de liefhebber van Belgische fin-de-sièclekunst. Dei Bardi Art verzamelt een waaier aan werken van middeleeuwse beelden tot renaissancesculpturen met een voorliefde voor marmer en steen. Galerie Kraemer plaatst in samenwerking met Ars Belga, stukken uit de 18e eeuw naast moderne meubelen. En tot slot vormt BRAFA ook een première voor de twee galerieën uit Knokke, MDZ Gallery en QG Gallery. Deze zijn gespecialiseerd in naoorlogse en hedendaagse kunst.

Lees ook: 9 hotspots die zin geven in een trip naar Amsterdam

/

Art talk met eregast Arne Quinze

Arne Quinze

Dave Bruel

Van 18 tot 25 juni organiseert BRAFA een lezingenreeks, afwisselend gebracht door kunstenaars, tentoonstellingscuratoren, museumconservatoren en meer experts uit de kunstmarkt. Maak tijdens de beurs kennis met de uitzonderlijke werken, stijlperioden en befaamde namen uit de kunstwereld. De eregast van dit jaar, kunstenaar Arne Quinze, gaat in dialoog met zijn vriend en collega-kunstenaar Koen Van den Broek en Xavier Roland, directeur van het Beaux-Arts Mons museum. Samen bespreken ze het oeuvre van Quinze en de kleurrijke weg die hij heeft afgelegd. Bijzonder is dat Arne Quinze de jongste en eerste Belg ooit is die als eregast op Brussels Art Fair zal spreken.

Tickets, openigsuren en meer praktische informatie vind je op de website van BRAFA.

Meer lezen over deco? Lees ook: Binnenkijken in het inspirerende kantoor van interieurstylist Theo-Bert Pot

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Art Brussels, BRAFA, Kunstbeurs.