9 hotspots die zin geven in een trip naar Amsterdam
© Unsplash

9 hotspots die zin geven in een trip naar Amsterdam

Door Hannah Gellens
Leestijd: 3 min

Amsterdam. De stad van de grachten, het Anne Frank Huis, de tulpen, het Rijksmuseum... Maar naast de typische toeristische trekpleisters zijn er  ook een heel aantal verborgen parels te vinden. Marie Claire ging op stap en selecteert 9 hotspots die je zin doen krijgen in een een tripje naar de Nederlandse hoofdstad. 

/

1. Javastraat

De Javastraat in Amsterdam-Oost is eigenlijk in zijn geheel, als straat, een bezoek waard. Het bruist er van leven en je kan er voor elke soort goesting wel iets vinden.

In De Jonge Admiraal kan je de dag beginnen met een koffie en een heerlijk ontbijt. Daarna kan je wat rondkuieren en shoppen. Spring zeker eens binnen bij Studio S, een kledingzaak met merken zoals Another Label, Just Female… Een snelle hap in de middag vind je bij Tigris & Eufraat, wat volgens locals de beste falafelzaak van Amsterdam zou kunnen zijn. Daarna kan je verteren onder de rood-wit gestreepte luifels op het pittoreske terras van Café Gijs de Rooy. Daar kan je van de zon blijven genieten tot die ondergaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Studio S (@studio.s.amsterdam)

/

2. Café Winkel 43

Café Winkel 43 is gelegen aan de Noordermarkt. Het heeft een groot terras waar je in de namiddag terecht kunt voor koffie en een stuk taart. Want deze plek is befaamd voor zijn overheerlijke appeltaart, met of zonder een grote toef slagroom. Dat is ook duidelijk te zien als je er passeert: er is amper een tafel te bespeuren zonder een groot stuk van dat lekkers op.

/

3. Raïnaraï Markt

Net om de hoek met Café Winkel 43 vind je Raïnarai Markt. Het is een biologische fruit- en groentewinkel die eigenlijk veel meer voorstelt dan dat. Het is een plek die erom vraagt om je fototoestel boven te halen. Alle kruiden, groenten en fruit zijn er als een plaatje opgesteld.

Naast inkopen doen, kan je in Raïnarai Markt ook gerechten afhalen en een unieke collectie aan meubels en voorwerpen shoppen. Ze hebben ook een eigen kookboek en een klein restaurant iets verderop aan de grachten waar je kan proeven van de Nomadische specialiteiten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Raïnaraï (@rainarairestaurant)

/

4. Café de Ceuvel

Café de Ceuvel beschrijft zichzelf als ‘een speeltuin voor innovatie en creativiteit’. Gelegen aan het water huist de voormalige scheepswerf creatieve werkruimtes, culturele activiteiten, een duurzaam café-restaurant en een drijvende bed & breakfast.

Spring er dus zeker eens binnen om een activiteit bij te wonen: gaande van een live-optreden tot een wildpluk expeditie. Daarna kan je gezellig nagenieten op het terras, eventueel met wat plantaardig lekkers op tafel – het restaurant is helemaal vegan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café De Ceuvel (@cafe_de_ceuvel)

/

5. Moo!zo Jordaan

Amsterdam huist heel wat leuke tweedehandswinkels. Maar als we er toch een mogen kiezen, dan gaan we voor Moo!zo Jordaan. De winkel specialiseert zich in tweedehandskleding van allerlei bekende merken: Comme des Garçons, Mulberry, Prada… Voor een goed aanbod aan kledij, accessoires, schoenen, tassen en sieraden moet je dus hier zijn.

/

6. Café Twee Prinsen

De mannen van Café Binnenvisser, een eetcafé van niveau, en Cornerstore, een restaurant met live DJ-muziek, begonnen vorig jaar aan een derde avontuur.

Voor lekkere wijn of een goed biertje moet je vanaf nu dus bij Café Twee Prinsen zijn. Op een hoek van de Prinsengracht kan je binnen, in een knap – ietwat Parijsachtig – interieur , of buiten op het terras genieten van het uitzicht, inclusief alle mensen die er passeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door cafe twee prinsen (@tweeprinsen)

/

7. Bakkerij Fort Negen

Een blik binnen werpen bij bakkerij Fort Negen en je krijgt meteen al honger, of vooral zin. Van overheerlijke koffiekoeken – kaneelrollen, cruffins, croissants… – tot zuurdesembroden met donkere korst: alles oogt en is er overheerlijk.

Wat de charme van deze turquoise gekleurde bakkerij nog beter maakt, is dat alles gebakken wordt onder je neus. De open keuken houdt geen brood, kruimel of geur achter gesloten deuren. Geen wonder dat er van ’s ochtends vroeg al lange rijen voor de deur staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@fort.negen)

/

8. Pondje nemen over het IJ

Hoewel het eigenlijk helemaal geen bezienswaardigheid is, maar gratis openbaar vervoer, is het toch de moeite waard om eens ‘het pondje’ te nemen over het IJ. Bij mooi weer heb je vanop de veerboot een prachtig uitzicht over het water en de Amsterdamse skyline.

De veerboten vertrekken om de zes minuten van achter het Centraal Station naar de andere kant van de oever en terug. De beleving is pas echt compleet wanneer je alle Amsterdammers op hun fiets nog snel voor vertrek op de boot ziet hoppen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam (@amsterdam)

/

9. Homeland

Op het marineterrein in Amsterdam ligt Homeland, een pension met eigen brouwerij. In de zomer kan je er op het terras naast het water genieten van een heerlijk eigen gebrouwen biertje en live muziek.

Maar daarnaast is Homeland bij het Amsterdams publiek vooral bekend als een plaats waar je op warme zwoele zomerdagen vanop de pier het water in kan plonzen. Na een duik kan je naast alle andere oververhitte Amsterdammers neervlijen op je handdoek in het gras. Wie zegt dat een stad zoals Amsterdam strand en zee mist?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pension Homeland (@pensionhomeland)

Lees ook: Beleef de trip van je leven in 6 spectaculaire en luxueuze treinreizen & Droom weg: Belgen openen vakantieparadijs in Portugal

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amsterdam, Citytrip, Hotspots.