Binnenkijken in het inspirerende kantoor van interieurstylist Theo-Bert Pot
© Westwing

Binnenkijken in het inspirerende kantoor van interieurstylist Theo-Bert Pot

Door Hannah Gellens
Leestijd: 2 min

De Nederlander Theo-Bert Pot is een echte creatieve duizendpoot als het op interieur aankomt. Hij wordt door sommigen ook wel eens dé interieurguru van de lage landen genoemd. Zijn kantoor in Den Haag is een inspirerende oase van rust. Door het hoge plafond alleen al heerst er karakter in overvloed. Dankzij Westwing kan jij een kijkje binnen nemen.

/

In 2015 begon Theo-Bert Pot foto’s van zijn huis te nemen, om ze vervolgens op Instagram te plaatsen. Niet veel later, startte hij ook een blog: The Nice Stuff Collector. De naam spreekt eigenlijk al voor zich, maar Theo-Bert Pot is een echte verzamelaar. Elke dag opnieuw haalt hij inspiratie uit zijn omgeving.

Vandaag de dag is Theo-Bert pot niet alleen te zien als interieurstylist in het Nederlandse tv-programma BinnensteBuiten, maar met ruim 130 volgers op Instagram inspireert hij dagelijks ook vele mensen met zijn eigen interieur. Daarnaast werkt hij ook nog aan verschillende privéprojecten voor zowel particulieren als bedrijven.

Westwing – het kantoor van Theo-Bert Pot

/

De charme van het pand

Het pand op zich heeft al heel veel karakter en historie. Maar Theo-Bert Pot wou dat nog eens extra in de verf zetten door te kiezen voor een opvallend kleurgebruik, sfeervolle verlichting en intrigerende meubels. “We kozen voor een modern-klassieke sfeer in combinatie met veel kleur. De studio heeft ook een enorm hoog plafond, wat heel fijn werkt voor het totaalplaatje!”

Westwing – kantoor van Theo-Bert Pot

/

Harmonieuze kleuren

“Kleur is heel belangrijk in ons interieur. Het brengt zoveel rust en creëert een bepaalde diepte en sfeer. Door de juiste kleurnuances te gebruiken komen andere items en kunstobjecten ook beter tot hun recht”, aldus de interieurstylist.

De favoriete kleuren van Theo-Bert Pot, oudroze en donkerblauw, zijn terug te vinden in de grootste kamer van de studio. Hij beschrijft het zelf als een frisse, klassieke en tikje eigenwijze kleurencombinatie die perfect past bij de rest van het interieur.

Westwing – kantoor van Theo-Bert Pot

/

Werkruimte

Het kantoor van Theo-Bert Pot geeft niet meteen de indruk een werkruimte te zijn. Met het frivole behang aan de muur en de huiselijke meubels doet het eerder denken aan een gezellig ingericht huis. “Naast kleuren op de muren zijn comfortabele meubels dan ook van essentieel belang voor mij, of het nu in een huis of kantoor is. Want ontspannen werken in een mooie omgeving is alleen maar goed voor de creativiteit.”

Westwing – kantoor van Theo-Bert Pot

/

Tip van Theo-Bert

Een plek creëren waar je je helemaal goed voelt, is geen gemakkelijk karwij. En dat weet Theo-Bert maar al te goed. Een tip die hij meegeeft is om eerst goed na te denken over wat je met de ruimte wilt doen en hoe je te werk zal gaan.

Voor zijn eigen studio betekende dat inzetten op kleur, eigenheid en warmte. Om dat te bereiken, koos Theo-Bert voor blauw op de muur in combinatie met het grafische behang. “Juist ook om een beetje te contrasteren. Als je het trouwens lastig vindt om een plafond te verven, kijk dan eens welke ruimte zich voor een klein experiment leent, denk aan de slaapkamer. Daar kan een gekleurd plafond een cosy gevoel geven.”

Westwing – kantoor van Theo-Bert Pot

Lees ook: 4 tips om je keuken te integreren in de rest van je interieur, De mooiste designklassiekers voor buiten op het terras

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Interieur, Theo-Bert Pot, Westwing.