Zo richt je je slaapkamer in volgens de regels van Feng Shui
© unsplash

Zo richt je je slaapkamer in volgens de regels van Feng Shui

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Kan je maar moeilijk in slaap vallen? Voorzie je slaapkamer dan van een Feng Shui make-over. Dat brengt rust in je slaapkamer en in je hoofd wat op zijn beurt zorgt voor een beter slaapritme.

/

Feng Shui is een Chinese filosofie die al meer dan 3000 jaar bestaat. De filosofie gaat over hoe je omgeving in verband staat met je geluk. Het leert je hoe bepaalde keuzes die je in je interieur maakt een negatieve invloed kunnen hebben op je mentaal welzijn en hoe andere net een positief effect kunnen hebben. Een paar veranderingen in je slaapkamer zouden ervoor kunnen zorgen dat je de rust terugvindt en makkelijker in slaap valt.

Lees ook: 7 redenen waarom je best wat minder rood vlees eet

/

Plaats je bed ver genoeg van de deur

Het belangrijkste meubel in je slaapkamer is natuurlijk je bed en aan de plaatsing daarvan hangen een paar basisregels vast. Zo mag je je bed nooit recht tegenover de deur plaatsen. In Feng Shui wordt dit gezien als de dodenpositie omdat het de makkelijkste manier is om dode mensen naar buiten te dragen, niet meteen een rustgevende gedachte dus.

Zorg ervoor dat de achterkant van je bed nooit tegen een raam staat. Via het raam komt namelijk een stroom van energie. Hoe dichter die stroom bij je hoofd staat, hoe meer onrust je ervaart. De beste positie is tegen een vlakke muur op een plek waar je de deur wel kan zien, maar je voeten er niet naartoe wijzen en dan nog liefst zo ver mogelijk weg van de deur, want ook dit is een bron van energie.

/

Berg niets op onder je bed

De onderkant van je bed lijkt misschien een goede plek om spullen op te bergen, maar volgens de Feng Shui is dat volledig uit den boze. Om makkelijk in slaap te vallen moet je ervoor zorgen dat je je in een relaxerende omgeving bevindt. Spullen in de buurt van je bed zorgen voor onrust en zouden er dus ook voor zorgen dat je minder snel in slaap valt. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende ruimte is onder je bed zodat de energie makkelijk kan doorstromen.

Lees ook: 1 op de 4 Belgen heeft al heimwee naar de vakantie

/

Vermijd spiegels

Spiegels weerkaatsten energie wat zorgt voor onrust en onevenwichtigheid. Je kan ze dus best vermijden. Heb je toch graag een spiegel in je slaapkamer? Dat kan. Zorg er dan wel voor dat die niet tegenover je bed staat. Spiegels weerkaatsen namelijk licht en energie. Twee dingen die je graag vermijdt als je in slaap wil vallen. Daarnaast zet je hem beter niet tegenover je deur want die staat voor mogelijkheden in Feng Shui. Als je daar een spiegel voor plaatst, weerkaats je het geluk dat naar je toekomt weer naar buiten.

/

Gebruik neutrale kleuren

Deze tip is misschien wel de meest voor de hand liggende. Als je tot rust wil komen is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk prikkels ervaart. Een felrood schilderij naast een gifgroen bed is dan geen ideale combinatie. Ga voor natuurlijke tinten als wit, beige en bruin. Als je toch wat kleur mist, voeg dan pastel varianten van je favoriete kleuren toe.

/

Voorzie je bed van een stevig hoofdbord

Tot slot is het een goed idee om voor een bed te kiezen met een stevig en groot hoofdbord. Als je bed dat niet vanzelf heeft kan je dat apart kopen en achter je bed neerzetten. Dit representeert stabiliteit en veiligheid. Je zou het dus kunnen zien als een schild dat je beschermt tijdens je nachtrust. Hoe steviger je hoofdbord, hoe beter je beschermt zou zijn en hoe makkelijker en dieper je zou slapen.

Lees ook: Week van het Zien: 5 fabels over je zicht ontkracht

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Slapen, Tips.