Bagels in Brussel: onze favoriete plekjes
© Unsplash

Bagels in Brussel: onze favoriete plekjes

Door Manon de Meersman  & Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

Bagels zijn overheerlijke ringvormige broodjes met een gat in het midden. De lekkernij verscheen het eerst in Polen, maar is ondertussen wereldwijd populair. Je vindt ze ondertussen op het menu van verschillende kleine restaurant, waaronder in Brussel. Ontdek hier de beste plekjes in Brussel waar je heerlijke bagels kan proeven!

/

APDM (Au Pays Des Merveilles)

We beginnen de lijst meteen met een locatie waar de bagels zo goed zijn dat je er zou voor willen sterven. APDM is een echte hotspot en was ook het eerste plekje in Brussel waar je de lekkernij kon kopen. Veel Brusselaars zijn dan ook bekend met dit topadres.

Hier vindt echt iedereen iets naar zijn smaak. Een bagel met kipfilet, honing, mosterd en gegrilde ui, de humusbagel, of een bagel met gerookte zalm, creamcheese en rode ui… we weten zelf niet wat kiezen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Luuunch! *** #aupaysdesmerveilles #lunchtime #bagel #foodporn #food #apdm

Een bericht gedeeld door Jelena (@leilamay5) op

Jean Volderslaan 42, 1060 Sint-Gillis. Open van maandag tot vrijdag van 11u30 tot 14u30. Open op zaterdag en zondag tussen 11 uur en 15u30.

/

JAT’ Café

JAT is een supergezellig café op de hoek van een steegje tussen de Naamsepoort en Kunstberg. Het kleine restaurant is een oase vol delicatessen zoals donuts, verse sappen, muffins, cupcakes en natuurlijk bagels. Of je nu kiest voor een exemplaar met warme geitenkaas, gekarameliseerde appels, zalm of kip, de bagels die je à la carte kan kiezen allemaal even lekker. Je kan ze meenemen of ter plekke op eten. Ideaal voor een snelle lunch!

Lees ook: Dit zijn de foodtrends van 2019 volgens Pinterest

Namenstraat 28, 1000 Brussel. Open van maandag tot vrijdag van 7u30 tot 19 uur. Op zaterdag en zondag geopend van 8u30 tot 19 uur.

/

Chez Rachel

Als je op zoek bent naar iets bijzonder, moet je zeker op bezoek gaan bij Chez Rachel. Je vindt er Amerikaanse bagels op een steenworp afstand van het Fontainasplein. Van buiten gezien trekt de zaak weinig aandacht, maar eenmaal binnen krijg je meteen een glimlach op je gezicht door de grappige namen van de bagels. Zo kan je er een  Manon Saumon, een Britney Spears, een Nicole Guacamole of  een Houmous Sapiens kiezen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

😋😋😋 #sunday #brunch #bagels #brussels #chezrachel

Een bericht gedeeld door Niki (@heynikiii) op

Kolenmarkt 100, 1000 Brussel. Open van maandag tot vrijdag tussen 12 en 14 uur en tussen 19 en 22 uur. Geopend op zaterdag tussen 12 en 15 uur en tussen 18 en 22 uur.

/

Cup 28

Van Cup 28, gelegen in de charmante Baljuwstraat, worden we heel erg hebberig! Je vindt er niet alleen bagels, maar ook pannenkoeken, bubbelwafels of zelfs salades. In de zomer kan je er vanaf de eerste zonnestralen ook genieten op het heerlijke terras.

Lees ook: Op deze adresjes drink je de beste gin in Brussel

Als leuke extra werkt het restaurant sinds enkele maanden samen met bloggers om maandelijks een speciale bagel te presenteren. Op die manier kan je telkens weer nieuwe smaken uitproberen!

Baljuwstraat 34, 1000 Brussel. Open van maandag tot vrijdag van 8 tot 18u30. Open op zaterdag en zondag tussen 11 en 18 uur.

/

Holy Bagels

Er schuilt een leuk verhaal achter Holy Bagels. Het concept werd bedacht door Mélodie en Jacques die aan dit avontuur begonnen nadat ze terugkeerden uit Boston. Aanvankelijk begonnen ze met een foodbike en al snel werd het concept een echt succes. Ondertussen hebben ze ook een vaste vestiging in de Châtelain wijk en bieden ze bagels aan met unieke namen. Ga jij voor de Kevin met bacon, cheddar, gebakken ei en koriander? Of voor Francis met gegrilde champignons, rucola en knoflook of toch liever een Nina met kip en avocado?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Need a little cathering for an event? We got you covered ✌🏻#holybagels #homemade #bagels #salad #healthy #catering #event #brussels #belgium

Een bericht gedeeld door Holybagels (@holybagels) op

Lees ook: De 5 beste Italiaanse restaurants in Brussel

Armand Campenhoutstraat 62, 1050 Brussel. Open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 8 en 16 uur. Open op zaterdag en zondag van 9 tot 16 uur.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Bagels, Brussel, Lunch Brussel.