Op deze adresjes drink je de beste gin in Brussel
© Unsplash

Op deze adresjes drink je de beste gin in Brussel

Door Marine Lemaire  & Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Gin was al eerder erg populair in Groot-Brittannië in de jaren 20 en de laatste jaren is de alcoholische drank opnieuw erg in opmars. Het elixir gemaakt van jeneverbessen imponeert keer op keer met een verfrissende mix van botanische smaken en onverwachte varianten.

Kenners, trendy nachtbrakers en bon vivants opgelet! Wij nemen jullie met veel plezier mee op tour langs alle leukste adresjes in Brussel. Santé!

/

La pharmacie Anglaise

Niet ver van de Kunstberg trekt een Art Deco-gevel versiert met glas in lood alle aandacht naar zich toe. De apotheek uit de 20ste eeuw is nu de thuisbasis van een cocktailbar die er een beetje uitziet als een rariteitenkabinet.  Voor je het gebouw kan betreden, moet je eerst aanbellen. Wanneer je voor het eerst binnenstapt, zal je meteen onder de indruk zijn van het interieur. Onder begeleiding van een jazzdeuntje, kan je genieten van een heerlijke cocktail. In dit universum, waar de tijd even stil lijkt te staan, zal zelf de grootste durver zich compleet thuis voelen.

Op de kaart: een brede selectie van verrassende creaties op basis van gin (La Pharmacie Anglaise zweert bij Hendrick’s gin). De cocktails zijn meesterlijk en zien er al even goed uit als ze smaken. Om een plaatsje te bemachtigen, reserveer je best op voorhand!

gin Brussel

La Pharmacie Anglaise

Koudenberg 66, 1000 Brussel.

/

Green lab

Deze bar met industrieel interieur is een ware tempel. Met niet minder dan 200 variëteiten zal het liefhebbers van gin op elke manier verrassen. Voor een rustig uitje na het werk of een stevig nachtje, Green Lab bezorgt je gegarandeerd een avond vol geluk.

Achter een nogal discrete gevel, zal het je verbazen om zo’n unieke plek te ontdekken. Vintage meubels, grote lederen banken en het groen licht dragen allemaal bij aan de warme en gezellige sfeer van de cocktailbar. De barmans zijn bovendien echte professionals. We vertrouwen erop dat ze telkens opnieuw een perfecte cocktail kunnen maken, inclusief verse kruiden uit de tuin. Hun creaties evolueren van seizoen tot seizoen en slagen er telkens in om onze smaakpapillen te plezieren.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Sophie Fence (@greenlabbxl) le

Louizalaan 520, 1000 Brussel.

/

Vertigo

In een typisch Brussels kader vernieuwt deze oude taverne uit de 16de eeuw zonder zijn traditionele karakter te verliezen. Je gaat er heen voor het gezellige open haard in de winter en het romantische interieur tijdens de zomer.

Vertigo biedt een ruime keuze aan cocktails op basis van gin aan.  Op de kaart worden sommige ingrediënten opzettelijk geheim gehouden om zo een unieke ervaring aan te bieden. Maak je geen zorgen, de obers doen er alles aan om de smaak van hun klanten te bevredigen en je telkens opnieuw onverwachte smaken te laten ontdekken.

gin Brussel

Vertigo

Rollebeekstraat 7, 1000 Brussel.

/

Palo Alto Gin&Food

Deze retro locatie lijkt rechtstreeks uit de Belle Epoque overgewaaid. Bij aankomst wordt je meteen ondergedompeld in de Mediterraanse afkomst van de uitbaters. Je wordt er namelijk uitgebreid en van harte verwelkomd.

Op de kaart vind je een vijftigtal gins. Naast dit verleidelijke aanbod barst de kaart ook van de heerlijke gastronomische gerechten die naar het Zuiden ruiken. In geval van een kleine honger kan je jezelf trakteren op een bruschetta met tartufata, paddenstoelenravioli of een heerlijke octopus en mozzarella salade. Je wordt er als koningen bediend, want het leven is er altijd een groot feest!

gin Brussel

Palo Alto Gin&Food

Tasson-snelstraat 35, 1060 Sint-Gillis.

/

Le Seventy-Five

In een gemoedelijke sfeer kan je op woensdag telkens deelnemen aan een blinde proeftest! Elke gin wordt die dag verkocht voor de ongelooflijke prijs van 3 euro! Le Seventy-Five is een plek die je ook geheim zal willen houden, want de plaatsen zijn er beperkt.

Je voelt je ook meteen thuis in de gezellige locatie. Ondergedompeld in een aangename sfeer kan je er sappige hamburgers bestellen, vergezeld met een heerlijke gin tonic. Een winnende combinatie voor een nacht zonder gedoe. Als onmisbaar evenement voor elke dertiger is deze locatie zeker de meest gehypete uit onze lijst.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Le Seventy Five (@le_seventy_five) le

Cellebroersstraat 75, 1000 Brussel.

Meer lezen? Hotspot: Cocktails jazz bij Bar A in Brussel3 zomerse hotspots in AntwerpenSnel en makkelijk: 4 lekkere cocktails met jenever.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Alcohol, Brussel, Gin.